Diskussion:Nødhjælp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Denne artikel har behov for en ny afgrænsning. I mine øjne kan "nødhjælp" ikke både omfatte (første)hjælp ved en dagligdagsulykke og (katastrofe)hjælp efter f.eks. en krig. Personligt er jeg af den holdning, at begrebet "nødhjælp" primært må dække over sidstnævnte. Og hvis denne afgrænsning godtages, skulle det ikke være et problem at finde interwiki. --|EPO| COM: 24. apr 2011, 22:42 (CEST)

Det lyder absolut fair i mine ører. Jeg har svært ved at se, at nødhjælp skulle have noget med førstehjælp at gøre - og mon ikke også betydningen i folkemunde hælder mest til, at nødhjælp er noget der udføres af nødhjælpsorganisationer, altså som hjælp i krigs- og katastrofesituationer? --Medic (Lindblad) 24. apr 2011, 22:51 (CEST)

Jo, dette lyder absolut mere korrekt! Det førstnævnte kaldes jo ikke førstehjælp som synonym for nødhjælp, det kaldes dette da det ikke er nødhjælp! Nødhjælp er og kommer fra diverse nødhjælpsorganisationer, såsom: Dansk røde kors, folkekirkens nødhjælp, red barnet, UNICEF etc. og ydes til kriseramte, dårligt stillede eller undertrykte folk!

Slap, dog af. Vi, har allerede forstået forskellen. Hvad, med at gøre noget ved de ti stedet for at stå og brokke dig??--Trade (diskussion) 20. jan 2013, 21:32 (CET)