Diskussion:Nabolag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Overbo vs. ovenbo er vist et dialektspørgsmål. Jeg er fynbo, hvad med dig? (Jeg ser dog at Nudansk ordbog, giver dig ret) --Anjoe 20. apr 2005 kl. 12:42 (CEST)

Vi kan vel bare lave "ovenbo" som redirect til "overbo"? Eller omvendt. - Mark jensen 20. apr 2005 kl. 12:48 (CEST)

I etagebyggeri er der forskellig anvendelse af nabo/genbo. Jeg har hørt begge dele anvendt om dem i den anden lejlighed på reposen, alt efter om dørene er side om side eller modstående. Er det mon også et dialektspørgsmål eller rent subjektivt? Den skulle være klar nok med 3 lejligheder på etagen. (Jeg ved godt vi er ude i pindehuggeri).--Jørgen 20. apr 2005 kl. 12:57 (CEST)

Mon ikke ordparret nabo/genbo er skabt ud fra en virkelighed, hvor alle boede ved joden? I hvert fald er det ukompliceret, at man kalder sine vejfæller "nabo", når de bor på samme side af vejen som én selv, men "genbo", når de bor på den modsatte side.
Problemerne dukkede føst op, da vi (nogle af os i hvert fald) flyttede i etagebyggeri, hvor det ikke er vejen, men trappeopgangen, der skiller...
Giver det mening?
--Sten Porse 20. apr 2005 kl. 13:04 (CEST)
Mine tanker gik i samme retning. Men i folkemunde er der ingen konsekvens - der er ingen, der bruger 'genbo' hvor jeg bor (modstående døre). Kunne vi skrive: "I lejlighedsbyggeri anvendes udtrykkene genbo og nabo efter vane og ikke altid logisk." eller noget i den stil?--Jørgen 20. apr 2005 kl. 13:25 (CEST)


Vi bor på en koteletgrund-og p.t. diskuterer vi, om huset foran os, som ligger ud til vejen, er vores nabo, genbo eller om vi har opfundet et nyt ord, der hedder forbo! Mvh LG og MA