Diskussion:Naturvidenskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har tilføjet lidt til artiklen om beskrivelse og systematikker, da jeg syntes at artiklen fokuserede lidt for snævert på teorier og på falsificerbarhed - PSS.

Problematiske eksempler.[redigér wikikode]

Synes ikke at de eksempler der bliver brugt i introduktionen bliver uddybet.

"Til tider har praktiske udfordringer drevet naturvidenskaben fremad. Det gælder f.eks. konstruktionen af kraftvarmemaskiner under industrialiseringen i 1700-tallets England." - Hvordan har udviklingen af kraftvarmemaskiner haft indflydelse på naturvidenskaben?

"Det gælder f.eks. opdagelsen af DNA-molekylet der via molekylærbiologien ligger til grund for bioteknologien." - Så vidt jeg er orienteret bunder hverken molekylærbiologi eller bioteknologi i DNA-molekylet. Selvom det selvfølgelig har stor betydning. Genteknologier (gensplejsning, genterapi etc.) handler derimod om DNA.

Hellere undlade at bruge eksemper end at bruge dårlige (ikke fyldestgørende) eksempler. (skrev 93.162.119.14 (diskussion) 20. nov 2012, 15:18. Husk at signére dine indlæg.)

Hej. Gode eksempler på dårlige formuleringer! Jeg har forsøgt at udbedre den med kraftvarmemaskinerne. Det er et hyppigt brugt eksemple og faktisk ganske fint. Men det kræver naturligvis en uddybning. Den skulle være indsat nu. RhinoMind (diskussion) 20. aug 2015, 17:40 (CEST)