Diskussion:Nazikorset

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg savner lidt en kilde til dette Nazikors (evt. blot en interwiki). Umiddelbart finder jeg intet på nettet og jeg kunne have en mistanke om, at det er et fejlagtigt navn for noget andet. Min viden på dette område er dog yderst begrænset. --Heelgrasper 9. aug 2007, 19:39 (CEST)

Lidt undersøgelse tyder på, at der er tale om Jernkorsets Ridderkors jf. Jernkorset, altså det, der på tysk hedder de:Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes. Hvis det er korrekt, bør artiklen nok flyttes til den mere korrekte titel og forsynes med passende interwikis. --Heelgrasper 10. aug 2007, 01:30 (CEST)

(redigeringskonflikt) Jeg kender heller ikke til dette kors, men jeg kan da se, at beskrivelserne af modtagernes funktion i Nazityskland er helt hen i vejret. Jeg har rettet lidt, men f.eks. står Goering som chef for Gestapo (hvilket også står for Himmler), Hess står som fører i perioden fra Hitlers selvmord til 5.5.1945. Den slags vrøvl styrker mistilliden til artiklens troværdighed. --Sir48 (Thyge) 10. aug 2007, 01:32 (CEST)
Da nazisterne aldrig selv brugte udtrykket "nazi" er jeg ret sikker på at denne artikel er helt forkert. Den bør slettes hvis der ikke indenfor kort tid er nogen der er i stand til at sige hvad det egentlig er denne artikel hentyder til. IP-Brugeren der har oprettet denne artikel har ellers kun udelukkende bidraget med hærværk. Jeg foreslår denne artikel hurtigslettet. --Saddhiyama 4. nov 2007, 22:03 (CET)
Særnummeret Orden und Ehrenzeichen i det ansete tidsskrift "MAGAZIN. Mitteilungen des Deutschen Historischen Museums", 5. årgang, nr. 13, 1995, er meget grundigt i gennemgangen af de tyske ordener og æresbevisninger, men har intet om påståede "nazikors". Det bestyrker altså opfattelsen af, at denne artikel bygger på et falsum.--Sten Porse 4. nov 2007, 23:30 (CET)
En eller anden tænker tydeligvis på Jernkorset, men der er ikke noget der hedder et nazikors. Slet Valentin 12. nov 2007, 15:26 (CET)