Diskussion:Niels Ebbesen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"pantsat til tyske grever" vil sige "pantsat til enkelte af vore grever, Gerhard d.3 af Holsten og hans broder" (ejendomskøb inden for Danmarks grænser er stadig lovligt) (Skrev 80.197.57.98 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her står nævnt at han døde i december 1340, men på 2. november står at han døde da. Hvornår døde han egentlig? --Lhademmor 2. nov 2006 kl. 08:42 (CET)

Han døde alle sjæles dag, hvilket vil sige 2. november. Følg eventuelt linket for at se nærmere. http://www.nomos-dk.dk/skraep/jyske_kronike.htm (Skrev 82.150.68.2 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvideslægten[rediger kildetekst]

Hvorfra stammer 'oplysningen' omkring, at Strangesønnerne skulle være et jydsk modstykke til Hvideslægten? Det er ikke noget jeg har hørt før. Jeg frygter lidt, at det er tekstens forfatters eget ønske, at det skulle have forholdt sig sådan. Jeg har tilladt mig at fjerne og omformulere visse ord omkring, at slægten 'muligvis' var et 'magtfuldt' 'jydsk modstykke til Hvideslægten'. Er der gode kilder for en sådan formulering, må de tilføjes før der skrives den slags tekst. Ahschmith 5. apr 2008, 01:36 (CEST)

Oplysningen om Strangesønnerne og Hviderne stammer fra artikel i Personalhistorisk Tidsskrift 1993. Jeg har slettet oplysningen, da den muligvis er forkert. (skrev Mrl (disk. • bidrag) 29. apr 2008, 20:46. Husk at signére dine indlæg.)

husk venligst. N. F. S. Grundtvigs fine vise om Niels Ebbesen, god melodi ... godt med ramasjang.

Venlig hilsen

Jannick Storm