Diskussion:Nikolaj

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nikolaj er et dansk/russisk afledt drengenavn af det latinske Nicolaus, der igen er afledt af det græske helgennavn Nikolaos, der betyder folkebesejrer

Min formodning er, at Nicolai egentlig er genitiv af det latinske helgennavn Nicolaus, og at (bl.a. i Danmark) kirker i middelalderen var indviet til Sankt Nicolaus og derfor kaldtes Sankt Nicolai Kirke. Hvordan genitiven er blevet til døbenavn, véd jeg ikke; ejheller om brugen i Rusland er opstået på lignende måde som i Danmark. Derimod tvivler jeg på om den danske brug skulle skyldes russisk indflydelse. -- Sebastjan 29. jan. 2006 kl. 10:35 (CET)

Jeg har lige opdaget at der allerede findes en indgang til Nikolaj, nemlig Nikolai (navn), hvor din beskrivelse også går igen. Jeg ændrer teksten her og laver redirect på Nikolai (navn). Noget helt andet, bør den kendte navneliste ændres til en kronologisk liste eller er alfabetisk god nok? Nickybutt 29. jan 2006 kl. 13:09 (CET)

Hvorfor bliver man omdirigeret til Nikolaj. Ifølge selve artiklen fremgår det, at Nicolai faktisk er den mest anvendte stavemåde. Så burde det ikke være navnet på artiklen? (Skrev NicolaiK (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ikke nødvendigvis - Danmarks Statistik har 9014, der hedder Nicolai og 8631, der hedder Nikolaj, men på Google ser billedet anderledes ud: Google: Nicolai finder 1.730.000 sider, mens Google: Nikolaj finder 2.900.000 sider. Det må på denne baggrund antages, at "Nikolaj" bliver skrevet ca. 1½ gange så ofte som "Nicolai". --Palnatoke 2. apr 2008, 23:37 (CEST)