Diskussion:Nikos Kazantzakis

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Der lader til at være forvirring og uenighed om Kazantzakis' fødselsdato. Problemet er, at man i Grækenland brugte den julianske kalender før 1923. Jeg tror selv, at jeg har valgt den rigtige dato, men vil gerne have andre til at se på sagen også. Efter den gamle kalender er han født 18. februar; men jeg har forstået det sådan, at der skal lægges 12 dage til for at få den rigtige dato efter vores kalender.--Troels Nybo 19. sep 2004 kl. 23:52 (CEST)

Jeg ved ikke hvornår Kazantzakis blev født, men det er rigtigt at 18. februar 1883 i den julianske kalender er 2. marts i den gregorianske. Byrial 20. sep 2004 kl. 00:18 (CEST)
Viser hertil: http://www.historical-museum.gr/kazantzakis/en/index.html Her står der "18.februar/3.marts", så det er forhåbentligvis korrekt... --Kvent 22. feb 2012, 16:49 (CET)