Spring til indhold

Diskussion:Ninjutsu

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg tror de færreste samuraier ville acceptere postulatetom at Kenjutsu er en type Ninjutsu. Kenjutsu og Kendo har intet at gøre med Ninjaer og Ninjutsu at gøre, men hører slet og ret under Budo.--Kristjan Wager 31. maj 2005 kl. 08:09 (CEST)

Generelt har jeg svært ved at genkende det jeg ved om Ninjitsau og kampsport i afsnittet om diciplinerne - de virker ikke som noget der er specifickt tilknyttet ninjutsu. Jeg vil mene at de som er refereret i det engelske afsnit er bedre. --Kristjan Wager 31. maj 2005 kl. 13:42 (CEST)

Vi har både Ninjutsu og Nin-jutsu. Se også Diskussion:Ninja Leo Laursen 3. apr 2006 kl. 14:54 (CEST)

Klassifisering af ninja[rediger kildetekst]

Med al respekt for artiklens indhold har jeg indsat følgende sætning:

"Ninja blev dog hovedsageligt rekutteret blandt kriminelle og bondestanden."

Denne sætning er taget fra følgende bog: Knutsen, Roald (2004) Rediscovering Budo. Global Oriental. Side 17. ISBN 1-901903-61-3. Heraf fremgår det, citat:

"The brutal fact is that most agents, if we elevate them to such a title, were recruited, often forcibly, from the ranks of condemned criminals or from the local peasantry."

Det er muligt, at der findes andet litteratur, der gengiver et andet billedet, men vi bliver nød til at forholde os til denne information. - Kontoreg 8. dec 2011, 23:49 (CET)