Diskussion:Ole Worm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


en dansk polyhistor (læge og oldtidsforsker).

Jeg bryder mig ikke specielt meget om den formulering. Efter min bedste overbevisning (og artiklen polyhistor) bliver man ikke polyhistor ved at beskæftige sig med to fagområder. I så fald ville fx de fleste af 1800-tallets historikere også være polyhistorer, da de var både teologer og historikere.--Heelgrasper 24. jun 2005 kl. 17:59 (CEST)

Lad mig henvise til Schepelern, H. D., Museum Wormianum. Dets Forudsætninger og Tilblivelse (1971). Worm forekommer mig at være det bedste eksempel på en dansk polyhistor. (En anden, som interesserer mig, men som er mindre kendt, er C.C. Lous, som var cand.theol., matematiker, søofficer, kartograf, navigationsdirektør, latindigter, og oversætter af Milton; han skal have indført blankverset i dansk litteratur [1].)
Sebastjan 25. juni 2005 kl. 08:35 (CEST)
Siden mange uddannede havde en teologi eksamen, kan man vel mene at det var en del af det at være historiker i 1800-tallet, at man var teolog. --Kristjan Wager 25. jun 2005 kl. 11:22 (CEST)