Diskussion:Optimering (matematik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

2. HTX projekt "Mathwiki"[rediger kildetekst]

Vi er en 2.htx klasse der gerne vil arbejde med matematik artikler på wikipedia.

Vi har for øjeblikket et studieområde "mathwiki" hvor matematik og engelsk arbejder sammen. Vi vil derfor prøve at se på om man kan omarbejde artikler fra den engelske wikipedia til den danske.--Steenoluf 1. maj 2007 kl. 14:02 (CEST)

Artiklen "Optimering" er første eksempel på dette arbejde. Der skal formentlig redigeres en del på artiklen før den er præsentabel, bl.a. har det voldt en del problemer at få matematikken til at præsentere sig ordentligt.

Artiklen er som sagt oversat fra den engelske wikipedia, og i stedet for at forsøge at oversætte "umulige engelske udtryk" er der tilstræbt en gængs dansk form, hvorefter den engelske, ofte meget fagspecifikke betegnelse, er bragt i parantes.

Vi hører meget gerne fra vågne wiki brugere om denne vores første artikel! .--Steenoluf 1. maj 2007 kl. 20:54 (CEST)

Jeg synes at arbejdet bærer præg af at være skrevet uden at I kender den danske terminologi. Det ser umiddelbart ud som om at I har fejloversat selv matematiske grundbegreber som for eksempel "set" og "subset" (til "sæt" og "subsæt" i stedet for "mængde" og "delmængde"). Jeg kan absolut heller lide jeres kommentar ovenfor om oversættelsen. Når man oversætter specifikke fagudtryk til dansk, skal man bruge de tilsvarende danske specifikke fagudtryk. Hvis man ikke kender disse, bør man afholde sig fra at forsøge at oversætte. For hvis man forudsætter at læseren skal kende de engelske udtryk for at forstå indholdet (enten fordi fagudtrykkerne ikke er oversat, eller fordi de er fejlagtigt "undersat"), så ville læseren være bedre tjent med at læse originalteksten. En anden ting er der helt mangler wiki-formatering af den tekst I har oversat. Byrial 1. maj 2007 kl. 21:16 (CEST)