Diskussion:Organiseret kriminalitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har d.d. ændret artiklens ordlyd til "formodet kriminalitet", da der ikke foreligger kilder til de påstande, der fremsættes om diverse gruppers kriminelle aktivitet. Tilsvarende er hver gruppes formodede aktiviteter blevet markeret med {{km}}, indtil dokumentation foreligger. Jeg vil mene det er på grænsen at beskylde diverse organisationer for kriminelle forhold, indtil dokumentationen er i orden, uanset mediebillede m.v. --Medic (Lindblad) 24. apr 2011, 21:29 (CEST)

Må man kopiere kilder fra engelsk wiki? Men kan også finde et par danske. --Pacx 24. apr 2011, 21:34 (CEST)

Er kvaliteten af kilderne den samme, er dansk at foretrække. Hvis den engelske kilde er bedst, skal den selvfølgelig anvendes. Er sproget et andet end dansk, kan skabeloner i stil med {{en sprog}} med fordel sættes efter kilden. --Medic (Lindblad) 24. apr 2011, 21:37 (CEST)

Så er der indsæt nogle kilder, har dog ændret spil til hasardspil. --Pacx 25. apr 2011, 18:23 (CEST)

Fint arbejde - det hjalp til at få dokumentation for de fleste af påstandene i artiklen. Jeg har dog tilladt mig at genindsætte nogle {{km}}, da ikke alle kilder specifikt omtaler organisationernes kriminelle aktiviteter, eller ikke nævner alle de her angivne kriminelle aktiviteter. Til gengæld har jeg ladet nogle af kilderne dokumentere også organisationens oprindelsesland; om dét er vigtigt at dokumentere med en kilde ved jeg ikke, men når nu vi kan... Endelig har jeg slået familierne Gambino, Genovese, Colombo (mafia), Bonanno og Lucchese sammen under ét, da de alle tilhører Den Amerikanske Mafia; at skulle nævne hver enkelt undergruppering i hver enkelt organisation bliver for uoverskueligt. Alene Yakuza'en har jf. kilden 3300 bander... --Medic (Lindblad) 26. apr 2011, 00:18 (CEST)