Diskussion:Påskedag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Inden påsken begyndte at følge søndagene og dermed blev forskudt fra år til år lå påskedag fast på den 25. marts

Belæg for denne nye og overraskende påstand efterlyses. -- Sebastjan 23. apr. 2006 kl. 09:35 (CEST)

Så vidt jeg kan forstå, så var der POV på artiklen pga. denne linje: "Dvs. han er formentlig stået op i løbet af natten, da han som bekendt forlængst var væk, da kvinderne kom til graven tidlig om morgenen, ...". For mig at se må det da være ren logik og ikke POV. Hvis Jesus er opstanden påske dag, og han var væk, da kvinderne kom om morgenen, ja så må han efter al logik være opstanden mellem midnat og det tidspunkt hvor de kom. Jeg tillader mig derfor at slette POV. Hvis nogen har en anden opfattelse, så vil jeg da gerne høre det. Hvis det er et problem, at der "spekuleres" i artiklen, så kunne man måske blot nøjes med at nævne, at han var væk, da kvinderne kom om morgenen. Så burde de fleste jo selv kunne regne ud hvornår han steg op. --MGA73 9. aug 2008, 13:31 (CEST)