Diskussion:PEST-analyse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

PESTEL-faktorerne[redigér wikikode]

Følgende tekst har jeg kopieret fra den sletningstruede artikel Information om internationale markeder, da jeg mener, det kan være relevant at indarbejde teksten i PEST-analyse-artiklen. Jeg har dog ikke selv mulighed for at gøre det på nuværende tidspunkt. DenBlaaElg (diskussion) 4. aug 2019, 16:26 (CEST)

PESTEL analysen behandler hvilke faktorer i omverdenen som virksomheden skal tage stilling til, inden de eventuelle indtrænger på et marked. Hvert bogstav i PESTEL står for en faktorer.

  • P: P står for Political factors, eller på dansk politiske faktorer, og er de betydninger som politikken i et land kan have på en virksomhed. Det kan være ting som Skatter eller afgifter.
  • E: E står for Economic factors, eller på dansk økonomiske faktorer.
  • S: S står for Social and cultural factors, eller Sociale og kulturelle forhold handler om kulturforskelle, livsstil og værdier, på det gældende marked.
  • T: T står for Technological factors, eller på dansk Teknologiske forhold. De skal fastslå, om teknologiens udvikling er afgørende for det markedet som virksomheden ønsker at indtræde på.
  • E: Environmental eller på dansk miljø, er de at miljømæssige faktorer/problemer som betyder noget for virksomheden.
  • L: Legal, på dansk Lovmæssig, er de love og regler der kan have betydning for en virksomhed.

Kilde: "18.2 PESTEL-analysen". Virksomhedsøkonomi B. Hentet 14. marts 2018.