Diskussion:Pansret mandskabsvogn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Når der i artiklen skrives typisk, menes så ikke typisk for den danske M113?

Nej, egentlig ikke :-) Den danske M113 er nemlig altid bestykket med et 12,7mm TMG (medmindre vi taler om M113 A2 DK - PNMK (pansermaskinkanon)). De steder jeg har skrevet typisk (jeg startede artiklen før jeg fik oprettet mig en bruger) mente jeg derfor typisk for alle PMV'er. Hvis de er kraftigere bestykket vil der nemlig være tale om et IKK (infanterikampkøretøj), men det kan godt være det ikke er så tydeligt, når man læser artiklen (der i øvrigt for 95% vedkommende blot er en oversættelse af den amerikanske).
XerXes 5. nov 2005 kl. 18:02 (CET)

Kategorien kampvogne?[redigér wikikode]

Jeg synes ikke at denne artikel skal høre ind under kategorien kampvogne. En PMV er ikke en kampvogn, men beregnet til troppetransport. Se fx. definitionen af en kampvogn på kategori-siden: "I dansk sprogbrug betyder kampvogn som hovedregel et bevæbnet, pansret bæltekøretøj hvor hovedbevæbningen er monteret i et drejeligt tårn." Det er jo ikke tilfældet for en PMV.

Jeg fandt ikke en kategori:militærkøretøjer, så det var bedste bud... G®iffen 6. nov 2005 kl. 17:30 (CET)

I kat:kampvogne står der også "Kampvogn kan også anvendes som samlebegreb for enhver type af bevæbnet, pansret køretøj." Men derfor kunne vi da godt oprette kat:militærkøretøjer (hvis der altså er brug for den)? --Palnatoke 6. nov 2005 kl. 18:00 (CET)
Jeg tænkte det samme, da jeg satte den på. Enten skal Kategori:Kampvogne flyttes til Kategori:Militærkøretøjer eller også skal sidstnævnte tilføjes som en overkategori til kampvogne og overtage dennes overkategorier. Dog ved jeg ikke lige hvor mange ting, man ville kunne putte i sidstnævnte kategori og ikke i førstnævnte, men jeg har heller aldrig gået til militær. :) --Morten Barklund 6. nov 2005 kl. 19:18 (CET)
Så er der lagt et niveau mere ind. --Palnatoke 6. nov 2005 kl. 20:57 (CET)
I kat/mili-ktj kan man jo lægge alle de spændende specialnavne der er for militærkøretøjer som egentlig er en matgrøn udgave af den civile parallel, men som hedder noget andet for at narre fjenden. Svarende til Beredskabskorpset, hvor en slangegruppe i civilsprog hedder en lastbil med en stak brandslanger og 5 mand :-)
i kat/kampv putter man alle de utallige typer og modeller af det de værste civilister kalder tanks, samt en generel beskrivelse af hovedtyper, basisopbygning, funktion m.v. Dette gør man fordi "kampvogne" kan ...KAN blive en større omgang at have mellem de andre, hvis nogen en gang vælger at udfylde alle de røde links med gode informationer. G®iffen 8. nov 2005 kl. 20:47 (CET)
Som sagt – jeg har aldrig gået til militær ;) --Morten Barklund 8. nov 2005 kl. 21:05 (CET)