Spring til indhold

Diskussion:Panzer VIII Maus

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel er en anelse fantasifuld. Der blev bygget 3 "Maus", som blev afprøvet på testområdet for panzer uden for Berlin. Den ene eksploderede angiveligt ved en fejlhåndtering, men de to andre blev sprængt i luften af tyskerne selv, da russerne nærmede sig området.

Marshal Zhukov beordrede resterne af de to sidste "Maus" sendt til panzerudviklingscenteret i Kubinka, ca. 30 km. uden for Moskva centrum og der blev resterne af de to samlet til en. Denne ene blev brugt til forsøg og man skød en enkelt gang mod den med en russisk kampvogn. Skaderne var yderst begrænsede og kan nærmest kaldes for en "ridse i lakken".

"Maus" er nu udstillet i Kubinkas panzermuseum, hvor jeg så den i 2002 og blev vist rundt en pensioneret oberst, der har arbejdet på udvikling af sovjetisk panzer. Informationerne er fra obersten.

Jens Alstrup (http://www.gulag.dk)(skrev 90.184.46.196 (disk. • bidrag) 28. dec 2008, 18:37. Husk at signére dine indlæg.)