Diskussion:Parlament

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Usikkerhed om navne ved tokammersystemer[rediger kildetekst]

Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad de enkelte landes parlamenter egentlig hedder. Ofte er det navn, man kender fra medierne, kun navnet på det ene af kamrene i et tokammersystem, ikke på hele parlamentet (eksempler: Sejmen i Polen, Dumaen i Rusland og Nationalforsamlingen i Frankrig).

Denne liste fra den engelske Wikipedia prøver at give et overblik, men havner i den modsatte grøft hvad angår Tyskland (Germany), hvor Forbundsdagen (Bundestag) er stillet op som ét af to kamre, og Forbundsrådet (Bundesrat) som det andet. Men ifølge den tyske Wikipedia er Forbundsrådet ikke en del af parlamentet, selvom det har en lidt "overhus-agtig" funktion. Parlamentet i Tyskland hedder Forbundsdagen, punktum.

Det er ikke fordi jeg vil lægge op til, at nogen skal fordybe sig unødigt i den slags finurligheder, for i en "lille" Wikipedia som den danske er der nok andre ting, der er vigtigere at tage fat på, men jeg ville lige nævne problemstillingen for god ordens skyld.

--Bwiki 8. feb 2006 kl. 04:48 (CET)