Diskussion:Personlighedsspaltning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er det nu også rigtigt, at en personlighedsspaltning er skizofren? Jeg har hør at disse to begreber som sådan ikke har noget med hinanden at gøre. (skrev stave (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nu spørger du til noget, der ligger et stykke tilbage i erfaringsregistret mit, men så vidt jeg husker har du ret så langt, at skizofrene ikke, som de fleste tror, pr. definition har flere personligheder. Artiklen er korrekt, når den nævner at personlighedsspaltninger er ekstremt sjældne - og jeg mener faktisk også, at personlighedsspaltning er en afart af skizofreni, som skrevet står. Jeg skal prøve at læse op på emnet ved lejlighed... --Lindblad 13. maj 2008, 03:39 (CEST)
Skizofreni og personlighedsspaltning er ikke det samme. Misforståelsen mellem disse to begreber er udsprunget af skzofreni, som på græsk betyder sjælespaltning eller splittet sind. Her refereres til tanke og følelsesliv, der er splittet mellem det virkelige.--Christian89 3. okt 2008, 14:51 (CEST)