Diskussion:Liste over generation I-Pokémon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Pokémon (1-51))
Tegneserier Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tegneserier, et forsøg på at koordinere oprettelsen af tegneserierelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om forslag til flytning[rediger kildetekst]

Umiddelbart forstår jeg ikke helt hvad pointen er ved at flytte fra "Pokémon Liste (1-20)" til "Pokémoner (1-20)", eftersom de begge er lige rigtige/forkerte.
Om ikke andet, så ville den mest korrekte artikel titel have været "Liste over Pokémoner (1-20)", hvis vi absolut skal ud i at flytte rundt.
Hvis vi flytter artiklen, bliver en eller anden også nød til at tage sig af de mange dobbelte omdirigeringer der kommer med i købet.
~ Mads Ren`ai 1. sep 2008, 14:37 (CEST)

Jeg har blot effektueret et forslag fra 5. august 2008. Jeg har ikke set nogle kommenterer til forslaget. Hvis der skal flyttes rundt, så synes jeg, at det er en god idé at finde ud af det nu inden de andre lister bliver oprettet. Nu er flytteforslaget ikke begrundet, men det kan måske være rigtig nok, at "Pokémon Liste" ikke er det bedste for det bør ikke være med stort L i Liste og måske skal Pokémonliste også være ét ord. Så jeg synes at forslaget "Liste over Pokémon (1-20)" er bedre. Eller "Liste med...". --MGA73 1. sep 2008, 16:20 (CEST)

Jeg er enig. Den nuværende titel er ikke helt korrekt i forhold til Wikipedias 'normer', så vidt jeg kan konstatere, så en flytning ville nok være på sin plads.
Selv 'stemmer' jeg på at flytningen bliver til "Liste over/med..." forslaget. ("over" virker mest korrekt i min opfattelse)
~ Mads Ren`ai 1. sep 2008, 20:26 (CEST)
"Liste over Pokémoner (1-20)", 1., 2., 3. solgt :-D Jeg kom til at tænke på om "Liste" behøver indgå. Man kunne også skrive fx Pokémoner 1-20 hvis ordet "Pokémoner" helst skal stå først. --MGA73 2. sep 2008, 20:55 (CEST)
Det kommer vel lidt an på hvad vi definerer som en "liste"?
For hvis artiklens indhold består af en liste, ville det jo ikke være helt dumt at det indgik i titlen, eller..? :-)
Hvis vi laver en sammenligning med den engelske Wikipedia, hvad vi jo gør så ofte, så bør vi nok inkluderer ordet "liste" i titlen.
~ Mads Ren`ai 2. sep 2008, 21:08 (CEST)
Det går desværre ikke at indlede navnet med "Liste over/med...", i det man forlængst har besluttet sig for at lister og oversigter navngives i ubestemt flertal på dansk Wikipedia uden angivelse af, at der er tale om lister hhv. oversigter. Altså f.eks. Danske tv-stationer eller Etaper i Tour de France 2006. Så er spørgsmålet så bare, hvad pokémon hedder i flertal på dansk. --Dannebrog Spy 2. sep 2008, 21:22 (CEST)
Tak fordi du klarlagde det for os, Dannebrog Spy. :-)
Men så kan vi sådan set konkludere, at vi skal flytte artiklen, da den ikke passer til 'standarten'.
Så vidt jeg ved, eksisterer der ikke nogen 'korrekt' form af Pokémon i flertal, på dansk.
I tv-serien mindes jeg dog at de altid siger "Pokémoner", så det må jo være det bedste vi har.
Så titlen bliver altså "Pokémoner (1-20)", eller hvad siger vi så?
~ Mads Ren`ai 2. sep 2008, 21:29 (CEST)
Jeg synes Pokémoner (1-20) er fint. Nogle indvendinger? Ellers kunne jeg godt tænke mig at få det rettet i aften. --MGA73 4. sep 2008, 09:34 (CEST)
Jeg er enig i at det lyder som en fin løsning, alt taget i betragtning.
Så ingen indvendinger fra min side. :-)
~ Mads Ren`ai 4. sep 2008, 10:32 (CEST)
Ifølge et pokémonblad jeg har på mit bord og http://www.pokemon.dk/ hedder det også pokémon i flertal. --MGA73 4. sep 2008, 15:09 (CEST)
Nu hvor jeg tænker nærmere, så synger de også "Jeg vil træne Pokémon; det noget jeg har valgt!", i introsangen fra sæson 1 af tv-serien.
Pokémon (1-20) ender nok med at være det mest korrekte valg vi har?
~ Mads Ren`ai 4. sep 2008, 15:14 (CEST)