Bruger:Dannebrog Spy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Babel
daDenne bruger har dansk som modersmål
en-2This user can contribute with an intermediate level of English
de-2Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
ja-1この利用者は初級日本語ができます。
Brugere efter sprog

Hej og velkommen til min brugerside.

Undertegnede er en mand fra Østerbro i København, hvor jeg boet lige siden, jeg kom til verden i 1982. Jeg interesserer mig bla.a. for jernbaner, sporveje, manga, anime og Star Wars, idet en række andre mere eller mindre beslægtede emner dog også bliver berørt i min færden her på Wikipedia. En af mine store hobbyer er desuden fotografering, hvorfor jeg jævnt hen bidrager med nye illustrationer til billededatabasen Wikimedia Commons. Tog, sporvogne og busser fylder en del her, men det er også blevet til billeder af talrige gader på især Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og i Indre By. En serie med kortskitser med danske jernbanestrækninger er det også blevet til.

Noget jeg bruger en del tid på her på dansk Wikipedia er de interne sider, hvor jeg bidrager med forklaringer og uddybninger. Store dele af Hjælp:Øvrige spørgsmål og Hjælp:Ordliste er således skrevet af undertegnede, ligesom jeg har haft fingrene i flere politikker og normer. Derudover er det som regel mig, der i begyndelsen af hver måned arkiverer diskussionerne på Wikipedia:Landsbybrønden.

Har du spørgsmål eller andet på hjerte, er du velkommen til at skrive et indlæg på brugerdiskussionsside. Dette gælder naturligvis også, hvis der er noget, du gerne vil have fotograferet.

Kontorassistent søger job[redigér | rediger kildetekst]

Ikke Wikipedia-relateret men har du, eller nogen du kender, brug for en medarbejder til kontor, arkiv, lager, bibliotek eller lignende i Københavnsområdet er jeg meget interesseret.

Undersider[redigér | rediger kildetekst]

Statistik[redigér | rediger kildetekst]

Efter en forsigtig start i 2006 kom der betydeligt mere gang i den i 2007 og især i 2008. Her var det ikke mindst sammenlægning af to kategorier med skabeloner til Kategori:Navigationsbokse med tilhørende sortering i underkategorier, der kom til at fylde godt i statistikken. Så kom der nogle magre år, før aktivitetsniveauet steg mærkbart igen fra 2014. Nu er det ikke mindst oversættelser, der trækker godt op. At Wikipedia-navnerummet har fyldt en del i flere år skyldes de månedlige arkiveringer af Landsbybrønden og oprettelser af undersider til automatisk indsatte indlæg.
Udenfor dansk Wikipedia er jeg mest aktiv på Wikimedia Commons og Wikipedia:Wikidata. På Commons gælder det primært upload af egne billeder og kategorisering i almindelighed. På Wikidata påvirkes tallene af, at næsten hver eneste ændring skal gemmes enkeltvis.
Den første artikel om tegneserien Sturmtruppen blev oprettet 30. maj 2006, hvorefter det gik slag i slag med nye artikler de første tre år. Til at begynde med fyldte artikler om James Bond-film og -bøget godt op, men undervejs begyndte en ny interesse for manga og anime at melde sig. Fra 2009 kom der dog nogle år med lidt langt mellem artiklerne. Det hjalp imidlertid gevaldigt i 2014, hvor jeg begyndte at oversætte og oprette artikler på noget nær samlebånd indenfor givne emner: anime og manga-begreber, gader i København, modeltog, japansk mad, miniatureparker, københavnske buslinier og senest norske jernbanestationer. Og indimellem dukker der så artikler op om helt andre ting, for eksempel som udløber af de andre artikler.

Mit brugernavn[redigér | rediger kildetekst]

Mit rigtige navn er Leif Jørgensen. Her på Wikipedia går jeg imidlertid under brugernavnet Dannebrog Spy. Dette sprogligt sammenblandede navn har en forklaring:

Da jeg i maj 2006 startede her på Wikipedia, havde jeg fået det indtryk, at man ikke brugte rigtige navne som brugernavne. På et par amerikanske Totally Spies-relaterede Internetfora (TSPA og WOOHP), hvor dette tilsvarende var tilfældet, havde jeg imidlertid i forvejen brugernavnet Dannebrog Spy. Det var inspireret af en andens brugernavn, Union Jack Spy. Jeg valgte så at genbruge navnet Dannebrog Spy her på Wikipedia, dels for ikke at skulle bakse med flere brugernavne end højst nødvendigt og dels for at signalisere, at jeg - i overført betydning - betragter verden med spionens briller - dvs. vurderende, beskrivende og tænksomt.

Efterhånden blev jeg dog klar over, at rigtige navne udmærket går an på Wikipedia. Havde jeg været klar over det, ville jeg nok have benyttet Jørgensen som brugernavn, som jeg i forvejen benyttede en del andre steder, men nu var det ligesom for sent. Til gengæld havde navnet Dannebrog Spy den fordel, at det var så unikt, at jeg uden problemer senere kunne få en global konto på Wikimedias projekter. At mine medbrugere så af og til forkorter mit brugernavn til både Spy, Dannebrog og DS er så en anden side af sagen.

WikiProject S-tog Denne bruger deltager i WikiProjekt S-tog.
WikiProject Jernbaner Denne bruger deltager i WikiProjekt Jernbaner.


Denne bruger har en brugersideWikimedia Commons.