Diskussion:Præstekjole

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Afsnittet i artiklen om præstekjole er ikke korrekt. Der står: 'Doktorer i teologi, der er præsteviede, bærer præstekjole med såkaldt fløjlsmave (velour på forstykke og vinge) som tegn på deres akademiske værdighed'. Men i lovbekendtgørelse nr. 334 af 27. maj 1993, Kapitel 1, § 2, stk 3 anden sætning står der: ”De, der har erhvervet en doktorgrad i teologi, har ret til at bære kjoler af silke med fløjl på forstykke og vinger samt huer af fløjl.” Der står ikke noget om at det kun gælder de teologiske doktorer, der er præsteviede. Sætningen bør derfor rettes til: 'Doktorer i teologi kan, uanset om de er præsteviede eller ej, bære kjolen med såkaldt fløjlsmave (velour på forstykke og vinge) som tegn på deres akademiske værdighed' Med venlig huislen Peter Kemp dr. theol. (Skrev Peter Kemp (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)