Diskussion:Prinsens Livregiment

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Viborg Domkirke set fra Nørresø. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Viborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Viborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Prinsens Livregiments motto er "Gloria finis", som betyder: "Æren er målet".


Kilder/henvisninger

Der er noen som er dårlig til latin. Gloria Finis betyder "Ære til det sidste", underforstået: Sidste åndedrag!

"Æren er målet" er en dårlig sportspresation. Finis betyder slutt, ikke mål.

Jeg kan også finde oversættelsen "Æren, frem for alt", er der en der ved hvad den helt officielle oversættelse er? Ellers mener jeg ikke vi skal have oplysningen på siden. --Christian List 30. sep 2004 kl. 15:46 (CEST)
Fra PLR's egen hjemmeside:
På skriftbåndet er anført devisen:
"GLORIA FINIS" (ÆREN DET HØJESTE eller ÆRE (fuld indsats) TIL DET SIDSTE). Disse symboler fortæller, at regimentet blev stiftet af Kong Frederik III og oprettet af Feltmarskal Ernst Albrecht von Eberstein, at regimentet har status som "regiment af det kongelige hus", fordi en række prinser har været chef for regimentet, og at regimentets indsats gennem hele historien er lydefri og æren uplettet.
Devisen ses første gang på en af regimentets kompagnifaner i 1675.
Jeg tror vi skal holde os til dette - måske har hæren lidt kludder i krogene, men heraldikken har de vist meget godt styr på :-) -- Jørgen 30. sep 2004 kl. 19:24 (CEST)


Erobringen af rügen 1715??[redigér wikikode]

Det forstår jeg ikke,havde absalon ikke taget rügen meget tidligere?Det skriver saxo ihvertilfald.Det er ikke pænt at tage æren fra andre på den måde.Sikke noget Griseri (skrev 85.129.11.22 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)