Diskussion:Produktivitet

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Hvorvidt begrebet produktivitet med mening kan måles som beregning af forskellen mellem salgspris og de samlede omkostninger har der gennem tiden hersket stor uenighed.

  Set ud fra en dimensionsbetragtning er produktivitet at forstå som fysiske antal outputenheder (volumen) fra en proces sat i forhold til et defineret tidsvindue (tidsperiode) ved en arbejdstakt på 100 i det omfang manuel arbejdskraft er impliceret ved hjælp af et nærmere defineret sæt af tekniske hjælpemidler (metode).

  Arbejdstakt er et begreb, der stammer fra akkordsystemer hvor måling af arbejdshastigheden afgør aflønningen. Arbejdstakt 100 er den hastighed, hvor medarbejderen yder den normale arbejdsindsats og får den normale løn. Hvis medarbejderne arbejder hurtigere end arbejdstakt 100, er der en øget betaling, afhængig af de aftaler, der er lavet på området. Læg her mærke til at det er lønomkostningerne i produktionsleddet, der er påvirket af arbejdsintensiteten - ikke virksomhedens øvrige omkostninger.

  Derimod er output (volumen) fra produktionsprocessen påvirket i den givne periode af den forøgede arbejdstakt. (Skrev Leif Mønniche (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

  Start en diskussion om Produktivitet

  Start en diskussion