Diskussion:Protein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.Jeg har fortaget et par ændringer til artiklen "protein" som 194.103.189.24 før jeg oprettede mig som bruger.

Enzymer er en delmængde af proteiner og da dette er nævnt nederst i artiklen, synes jeg ikke der var grund til at blande det ind i udredningen om bestanddele - da et enzym er et protein, har det præcis samme bestanddele.

Generaliseringen om at enzymer er korte proteiner (50 aminosyrer eller kortere) mens proteiner (forstået som *andre* proteiner) er længere er ikke sand og derfor slettet.

./ Kristoffer

Det er fint, der er netop meningen her på Wikipedia at du bare skal tilføje det du har en viden om. Så fortsæt bare med det. --Christian List 25. feb 2004 kl. 16:37 (CET)

PDH - Rettet tegnsætning

Proteinsyntese/translation[redigér wikikode]

Der mangler beskrivelse (eller separat artikel) af translation. Jeg kan evt. godt gå i gang med at arbejde på det, men vil lige se om nogen har input angående hvordan det skal organiseres, og hvilket navn der foretrækkes. Sakkura 1. aug 2007, 04:16 (CEST)

Nevermind, proteinsyntese findes. Der skal nok lige tilføjes en kort beskrivelse i denne artikel med wikilink dertil. Sakkura 1. aug 2007, 04:17 (CEST)