Diskussion:Ramaskrig

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg forestiller mig at en artikel om Ord og udtryk fra Bibelen kunne være nyttig, og at det kunne være en idé at lade denne (og andre) side redirecte dertil. Ideen er hermed frigivet - hvis nogen gør noget ved den, inden jeg får tid, er det fint. --Palnatoke 12. maj 2005 kl. 08:22 (CEST)


Rakel fremstilles ofte som en grædende kvinde, der favner sine børn

Nok så god mening ville der savner sin børn give. Kan det være læse- eller tastefejl?

Er det et faktum at Jeremias taler om Jakobs hustru Rakel? 1Mos. taler ikke om at hun græd over sine børn. -- Sebastjan 21. jan. 2006 kl. 10:00 (CET)


Jeg har lige rettet lidt i artiklen. Jeg mener også, det må være savner, så det har jeg rettet (der står jo i Jer. 31.15, at børnene er borte, så hvordan skulle hun kunne favne dem). Om det rent faktisk er Jakobs hustru Rakel, der hentydes til, er jeg ikke sikker på, men jeg er heller ikke teolog.

Idéen med en artikel om Ord og udtryk fra Bibelen er god, synes jeg (kunne også være en kategori eller minibus). Der var vist en længere artikelserie med sådan nogle udtryk i Kristeligt Dagblad på et tidspunkt, og jeg mener, jeg har hørt, at den er udkommet som bog. Måske kunne det være nyttigt.--Nikolaj 21. jan 2006 kl. 11:32 (CET)

Bogen hedder Religion i sproget. Af Johannes Nørregaard Frandsen. Redigeret af Henning Fogde. 143 sider. 129 kroner. Kristeligt Dagblads Forlag. Artiklerne kan findes på Kristeligt Dagblads netavis - men det kræver net-abonnement at læse dem. --Brams 21. jan 2006 kl. 17:39 (CET)

Mon ikke sætningen ' .... slår alle drengebørn under 2 år ihjel.' ville hænge bedre samen med den efterfølgende hvis den fortsatte: ', hvoved der udløstes højlydte klager [el. lign]' ? --[Ole, 1. nov 2010 kl 09:12 CET]