Diskussion:Rasmus Malling-Hansen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har rettet Malling-Hansens fødenavn tilbake til det som opprinnelig sto i teksten, nemlig Hans Rasmus Malling Johan Hansen.

"Malling" var opprinnelig en del av Malling-Hansens fornavn, da han var oppkalt etter sin fosterfar, læreren Rasmus Malling, mens hans biologiske far var Johan Frederik Hansen. Først i 1882/83 begynte Malling-Hansen å bruke Malling som en del av sitt etternavn - med bindestrek.

I en artikkel på dette nettstedet: Hvem var Rasmus Malling-Hansen kan man se et bilde av tittelbladet i Malling-Hansens Nye Testamente fra 1850, med hans navnetrekk. Der fremgår det med all tydelighet at den riktige rekkefølgen på hans navn skal være: Hans Rasmus Malling Johan Hansen.

Om ønskelig, kan jeg også fremskaffe kopi av kirkebøkene i Hunseby kirke, som også viser den korrekte rekkefølgen.

Forøvrig kan jeg ikke se noe sted hva begrunnelsen er for at artikkelen om Rasmus Malling-Hansen ikke skulle være nøytral. Er det noen som kan hjelpe meg?

--Sverre Avnskog 17. jan 2008, 05:12 (CET)

Denne sætning er fx. ikke særlig neutral:
"Denne mand, Rasmus Malling-Hansen, fortjener i høj grad at genopdages af den danske offentlighed. Han var en unik personlighed, og en opfinder og reformator af rang! Han fortjener en langt mere central position i den danske historie, end det som er blevet ham til del nu!"
Der er også andre udråbstegn i teksten. Det er ikke særlig neutralt.
Santac 17. jan 2008, 09:35 (CET)