Diskussion:Redder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Redigering 30 jan. kl. 00.00[rediger kildetekst]

Nedenstående er vist lidt for omfattende til beskrivelsesfeltet.

  • Der er ikke indbefattet dykkerkursus i redderuddannelsen.
  • Ambulancekørsel og -redning er vist dobbeltkonfekt. (?)
  • KBH Brandvæsen er også en virksomhed -under kommunen.
  • Eksempler på hvad der er udlandet er overflødig.
  • Fjernet et par fyldsætninger.
  • God fysik og godt helbred er ikke lig med normal vægt.
  • Genindsat kilde på hvad man laver i Falck efter uddannelse.

--Epistaxis 30. jan 2008, 00:01 (CET)


1. Der har på intet tidspunkt stået at dykkeruddannelse var en del af redderuddannelsen. Det kan oplyses, at Falck bl.a.har en dykkertjenesten i Lyngby. Redderne tilknyttet dykkertjensten har modtaget en erhvervsdykkeruddannelse. Dykkertjeneste genindsat

2. Ved ikke hvad det menes med dobbelt effekt angående redning og ambulance! Ambulancekørsel og redning er ikke det samme. Redning er en kommunal opgave og ambulancekørsel er en regional opgave.

3. Af uforklarelige årsager er ambulanceredning blevet slettet, kval det stadig er aktuelt hos Falck. Redningsvognen udfører ambulanceredning (frigørelse ved trafikuheld) alene eller i samarbejde med det Kommunale redningsberedskab. Det er ikke alle kommuner der har afsluttet deres risikobaseret dimensionering hvorfor redningsvognen stadig rykker ud til færdselsuheld. Ambulanceredning genindsat.

4. Efter som jeg er ansat i Falck har jeg kendskab til hvad jeg som redder er beskæftiget med. En faglært redder er primært tilknyttet ambulancetjenesten men opgaver som brandslukning forekommer også. Der i mod udfører den faglærte redder praktisk talt aldrig autohjælps- eller følgeskadearbejde, disse opgaver varetages primært af reddere uden ambulanceuddannelse (tidligere kaldet grundlæggende redder).

// Bock

Der er også reddere, der kører skiltetrailer, dyreambulance, er redningsledere, indsatsledere (måske endda en beredskabschef eller to..) osv. Som ansat i en virksomhed i stil med Falck er der rig mulighed for at gøre karriere indenfor særlige områder efter endt uddannelsen. Men jeg vil mene, at det må være mest hensigtsmæssigt at oplyse om, hvilke opgaver de fleste af redderne er beskæftigede med. I denne forbindelse kunne jeg godt tænke mig at få afklaret, om man som almindelig person i dag kan få ansættelse indenfor f.eks. autohjælp, dyreredning eller siddende sygetransport uden at gennegå redderuddannelsen? Der er naturligvis fra tidligere tider en række medarbejdere, der f.eks. blot er uddannede i autohjælp eller siddende sygetransport ("falckoline" eller hvad de blev kaldt). --|EPO| 3. feb 2008, 18:55 (CET)

Sammenskrivning: RedderAmbulanceredder[rediger kildetekst]

Jeg synes umiddelbart at ambulanceredder (eller Falckredder er bedre dækkende end blot redder. DDO har godt nok udtrykket redder (og falckredder) men ikke ambulanceredder. Ifølge sprognævnet så er er det ikke usandsynligt at "begrebet ”falckredder” har en vis udbredelse som generisk betegnelse", men jeg mener nu at ambulanceredder er mere neutralt. Samtidigt mener jeg at redder - uanset DDOs definition af ordet - at Politikens retskrivnings og betydningsordbogs definition (person ansat fx ved brandvæsen el. ved en badestrand til at redde menneskeliv ved ulykker), er mere korrekt og at ordet redder lige så vel kan dække over en livredder - eller en svømmeredder for den sags skyld og at vi så gør redder-artiklen til en flertydig. MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 9. maj 2012, 09:10 (CEST)[svar]