Diskussion:Religionsfrihed

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Danmark har både religionsfrihed og en statslig folkekirke - Paradox! (Skrev 213.112.233.193 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvilke ændringer foreslår du til artiklen? Wikipedia er ikke et debatforum, så diskussionssiderne skal bruges til at diskutere forbedringer af artiklerne, ikke emnet selv. --Heelgrasper 27. nov 2006 kl. 21:54 (CET)
Det ene udelukker ikke det andet. At Danmark har religionsfrihed betyder, at folk er frie til at dyrke deres religioner. At en bestemt trosretning så er statsunderstøttet er sådan set sagen irrelevant. --|EPO| 27. nov 2006 kl. 21:57 (CET)
Man kan måske udtrykke det sådan: Vi har religiøs frihed (enhver må tro, som man vil), men ikke religiøs lighed (de religiøse retninger har ikke samme juridiske og økonomiske forhold). Derfor kan det godt være, at en artikel om religiøs frihed også skal rumme et afsnit om den religiøse ulighed, men det kan let blive besværligt at beskrive tingene klart (jf. den vanskelige, filosofiske debat om dialektikken mellem frihed og lighed).
Det er lige netop det, som er sket her. Artiklen er i alt for høj grad kommet til at handle om Folkekirkens forhold. De skal naturligvis med, men titlen lover noget andet og mere: en forklaring af, hvad man har forstået ved religionsfrihed gennem tiderne og i forskellige samfund, og hvad begrebet dækker mere alment. --Sten Porse 27. nov 2006 kl. 22:11 (CET)

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Der er to sammenskrivningsforslag, henh. Danmarks Riges Grundlov og Tros- og religionsfrihed. Den første giver mening, hvis man pointerer det lovmæssige afspekt af friheden, mens den anden giver mening, hvis det er det filosofiske aspekt, man vil pointere. Den sidste artikel indgår i {{Frihed}}, hvilket retfærdiggør dens lidt bredere titel.

Jeg stemmer for at indarbejde dele af artiklen i grundlovsartiklen, men i øvrigt overføre artiklen grundlæggende til den anden. Andre meninger? --Arne (Amjaabc) 7. apr 2008, 21:49 (CEST)

Enig. Afsnittene om grundloven er taget ud.--Rmir2 30. jan 2010, 09:11 (CET)

Det er meningsløst at have både en artikel om religionsfrihed og en om tros-og religionsfrihed. Det ene begreb indeholdes i det andet. Derfor er jeg enig med Arne. NLE 7. jun 2008, 00:56 (CEST)

Enig, sammenskrivningen er sket.--Rmir2 30. jan 2010, 09:11 (CET)