Diskussion:Rigsvåben

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Heraldik og Vexillologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Heraldik og Vexillologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af heraldik- og vexillologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Er jeg den eneste der er iriteret over at det store rigsvåben/kongevåbenet ikke kan ses nogen stedre og at der i den engelsk udgave af wikipedia ikke er nævlse her af?

Hvis du kan finde pågældende billedfil i en fri licens, er du velkommen til at lægge den op og tilføje den til artiklerne. Læg den på commons, så er den tilgængelig fra alle wikipediaer. mvh. --Jørgen 18. aug 2006 kl. 10:48 (CEST)
Hmm, den var vist henvendt til mig :) Et sådant billede ligger allerede på Commons, jeg har brugt det på en:Coat of arms of Schleswig. Grunden til at det ikke er med i en:Coat of arms of Denmark er at det tidl. "store rigsvåben" teknisk set siden 1959/60 ikke længere har haft status som statens symbol, det er i dag "kun" kongehusets symbol, ikke staten Danmarks. Jeg overvejer derfor at give kongevåbnet en særskilt artikel på en:wiki, men omvendt, hvis artiklen også skal omhandle den historiske udvikling, så giver det måske mest mening bare at slå begge dele sammen til én stor artikel. Som sagt er jeg ikke helt sikker endnu. Men eftersom jeg kan se at denne artikel omhandler begge symboler så har jeg tilføjet et billede her (hvis artiklen her reelt kun omhandler danske forhold bør den i øvrigt omdøbes til Danmarks rigsvåben"). Jeg planlægger at uploade nogle flere varianter til Commons, jeg har fx et par stykker fra hhv. 1801 og 1571 på lager som jeg bare skal have scannet ind.
P.S. hvis nogen til gengæld kan finde en fri udgave af Københavns / Frederiksbergs våbenskjolde (som nogenlunde modsvarer fair-use udgaverne på en:wiki så ville jeg blive meget glad. Alle amtsvåbenerne, samt Odenses, Århus', Ålborgs og Bornholms våbener findes på Commons mvh. fra Vector-images.com, men jeg mangler seriøst en fri udgave af Kbh.s og Frederiksbergs våbener. Valentin 13. sep 2006 kl. 23:26 (CEST)
Indtil videre har jeg udvidet artiklen på en:wiki, så nu omhandler den også kongevåbenet. Valentin 23. sep 2006 kl. 09:27 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • ChristianBier slettede Image:China_guohui.png: Universally replaced by [[:Image:National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.png]]. Reason was "More official image with a definite copyright license";

-- CommonsTicker 9. feb 2008, 11:14 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 28. mar 2008, 11:14 (CET)