Diskussion:Rikvald

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Lad mig foreslå, at man kalder ham Rikval. I Sverige kaldes han Ricwal, og et af de få steder, hvor han blev nævnt i skriftlige kilder, hed han Ricwalus. De fleste historieskrivere og andre, der har berettet om fortiden, har igen og igen viderebragt Adam af Bremens påstand om, at biskop Egino kristnede bl.a. Blekinge og Bornholm, og der er skrevet flere spaltekilometer om oprettelsen af Nordens første ærkesæde i 1104, hvor Asser blev udpeget som den første ærkebiskop. Hvad der skete i tiden derimellem, og hvad biskop Rikval, Eginos efterfølger, fordrev tiden med, når han ikke holdt øje med opførelsen af Lund Domkirke, har vi ikke hørt meget om. Forklaringen er den enkle, at der næsten ikke findes noget om ham i de skriftlige kilder. Det er der dog ved at blive rådet en smule bod på, takket være nogle tyske forskere. Det vil jeg vende tilbage med meget mere om, men ser gerne titlen på artiklen rettet til Rikval. Jan Eskildsen 87.57.197.20 1. feb 2009, 14:50 (CET)