Diskussion:Ring (matematik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Vad heter "unitär ring" eller "ring med etta" på danska? De bör nämnas, eftersom man i många sammanhang bara betraktar unitära ringar, och i andra sammanhang tillåter även de ickeunitära.

Se till exempel avsnittet Homomorfi#Ringhomomorfi! Där har skribenten tydligen utgått från att alla ringar är unitära. (I själva verket bör man om man är mycket noggrann skilja mellan "unitär ringhomomorfi" och "allmän ringhomomorfi". Om en kommutativ unitär ring R har en idempotent (alltså ett element e sådant att , så utgör principalidealet Re självt en unitär ring; men inbäddningen av Re i R är bara en allmän ringhomomorfi, inte en unitär ringhomomorfi, trots att båda ringarna är unitära.)Jörgen B 27. okt 2007, 19:53 (CEST)

Hmm, hvor jeg kommer fra, kræves altid af en ring, at den har det multiplikativt neutrale element. Begrebet ville nok hedde "unitær ring" på dansk, men if. Google er det ikke videre brugt. Men lad mig da uanset hvad flette en kommentar ind om det. --Pred (diskussion) 25. jan 2008, 19:04 (CET)