Diskussion:Roskildesyge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Giver det mening at referere til Roskildesyge som "populærnavn" uden at tilføje den (åbenbart eksisterende) præcise fagterm? --asjo 14. dec 2006 kl. 21:17 (CET)

Vist ikke helt. Jeg skrev ordet, da jeg havde en idé om, at der måtte findes en noget mere lægevidenskabelig betegnelse for lidelsen. Men om den så anvendes her i landet er jeg usikker på. Ifølge Jerk W. Langer hedder det Norwalk disease på godt internationalt. Såfremt nogen kan erindre et tredje (og dækkende) ord kunne det med fordel tilføjes - ellers må den internationale version vel gå an. --|EPO| 14. dec 2006 kl. 21:24 (CET)

Tjah, Statens Serum Institut kalder det tilsyneladende Roskildesyge. --asjo 14. dec 2006 kl. 21:28 (CET)

Roskildesyge må også være det mest udbredte navn her i landet - mindes ihvertfald ikke at have hørt andre navne. Føler dog, at det engelske navn bør inkluderes af hensyn til dels interwiki og dels internationalisering af emnet. --|EPO| 14. dec 2006 kl. 21:35 (CET)

Du går bare igang, det er jo trods alt en wiki. På svensk har de i øvrigt vinterkräksjuka. --asjo 14. dec 2006 kl. 21:48 (CET)

Er det en fordel at fjerne navnet på den virus sygdommen skyldes? Det fremgår ikke længere af artiklen at en virusinfektion er årsagen, hvormed læseren ikke længere kan uddrage at antibiotika ikke hjælper. --asjo 14. dec 2006 kl. 22:53 (CET)

Jeg mener det er forkert at lave interwikilinks fra Roskildesyge til internationale sider omhandlende norovirus. Roskildsyge er ikke norovirus, men en sygdomstilstand forårsaget af norovirus. Således mener jeg at roskildesyge bør pege på Norwalk disease på den engelske wiki.
--Blanu 15. dec 2006 kl. 17:50 (CET)

en:Norwalk disease er rød og en:Norwalk virus omdirigerer til den nuværende en:Norwalk virus group. Samme gør sig gældende på tysk og fransk. Der findes vist ikke nogen artikel om det på tyrkisk, mens svenskerne ser ud til at have vores roskildesyge med. Således er jeg af den overbevisning, at henvisningerne ikke kan gøres bedre på nuværende tidspunkt. --|EPO| 15. dec 2006 kl. 18:03 (CET)
Man bør IMHO lade være med at interwiki-linke hvis der ikke allerede findes nogen artikel at linke til. Hvis der skulle dukke en "Norwalk disease"-side op på den engelske wiki, kan man lave et interwiki-link på det pågældende tidspunkt. Selve artiklen nævner i øjeblikket "norovirus", og en evt. artikel om det kræ kan passende linke til fx "Norwalk virus group"…
--Blanu 15. dec 2006 kl. 18:12 (CET)
Har fuld forståelse for dit synspunkt, men er blot uenig, da jeg mener, at der skal være mulighed for at læse videre på andre sprog - måske ikke om præcist samme emne, men så da ikke langt fra. --|EPO| 15. dec 2006 kl. 18:25 (CET)
Min personlige mening er, at man kun skal lave interwiki til præcis det samme emne på andre sprog. Altså Roskilde-syge (eller evt. andre sprogs versioner af samme). --Lhademmor 15. dec 2006 kl. 18:32 (CET)
Det svarer lidt til at linke til "Atombombe" fordi opslaget "Uran" ikke findes... --asjo 15. dec 2006 kl. 19:00 (CET)