Diskussion:Søslaget ved Lepanto

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Under 7. oktober læser man

1571 - Slaget ved Lepanto i den Korintiske Bugt i Grækenland udkæmpes. ... Med en spansk-pavelig flåde besejrede Juan de Austria tyrkerne.

Juan de Austria er vistnok at foretrække for Johan af Østrig (Austria betyder noget andet).

Selv om meningen er god nok, lyder det paradoksalt med skibe fra ... Vatikanet. Det overses, at selv om pavens suveræne territorium i dag er indskrænket til den lillebitte Vatikanstat (som ikke har nogen havn!), herskede han dengang over et område som udgjorde en betydelig del af det nuværende Italien.

Sebastjan 18 feb. 2005 kl. 09:05 (CET)