Diskussion:Saddam Hussein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.

Ved sin fødsel forlod Saddams far familien.

Det er nu sjældent, at nyfødte er i stand til den slags selvstændige handlinger. Og hvorfor er det relevant, hvad Saddams far gjorde som nyfødt? Mon ikke der menes, at faren forlod familien, da Saddam blev født? Afsnittet om Saddams opvækst trænger vist generelt til et sprogligt eftersyn.--Heelgrasper 23. jun 2005 kl. 01:24 (CEST)

Det er ret nyt, at Saddams stedfar er skyld i det hele. Har nogen spurgt ham, eller er der en anden kilde? --Sir48 (Thyge) 23. jun 2005 kl. 02:01 (CEST)
Noget af det kan genfindes i den engelske artikel, men der er også væsentlige uoverensstemmelser.--Heelgrasper 23. jun 2005 kl. 02:06 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Thuresson satte slettemarkør No source sinceImage:Saddam_Hussein_4.jpg: nsd(diff);

-- CommonsTicker 6. nov 2006 kl. 15:13 (CET)

Fejl i visning af arabisk navn og fødselsdato[redigér wikikode]

Saddams arabiske navn står midt i hans fødselsdag i starten af artikel selv man i edit-tilstand kan se at det er skrevet rigtigt. Nogle der kende en måde at rette det så det kommer til at se rigtigt ud? Lennart Larsen 30. dec 2006 kl. 11:56 (CET)

"It's not a bug, it's a feature", som de ville sige hos Microsoft (eller Unicode-konsortiet). Årsagen er, at den arabiske skrift skrives fra højre mod venstre og at man på arabisk også kan bruge de samme tal som vi gør. Softwaren antager derfor, at tallet "28", der følger efter den arabiske skrift, også er arabisk og derfor skal stå til venstre for den arabiske skrift. Det ændres ved at afslutte den arabiske tekst med et såkaldt LEFT-TO-RIGHT MARK, der i øvrigt er usynligt. Det er hermed gjort. --Pinnerup 30. dec 2006 kl. 12:13 (CET)

Ang. Henrettelsen[redigér wikikode]

Jo,dne bliv skam fuld optaget, den ligger ude på nettet nu. Og lige en advarsel: Den er meget chorkerende! --Grey-Fox 31. dec 2006 kl. 15:07 (CET)

Jeg har tilføjet lidt om det. Lennart Larsen 3. jan 2007 kl. 09:36 (CET)

Ændringer under "Forbrydelser mod menneskeheden"[redigér wikikode]

Jeg har valgt at fjerne

"Efter USAs besættelse blev der fundet massegrave, som man først påstod var dræbte regimemodstandere, men som senere viste sig, var i hast begravede lig fra USAs massakre på flygtende soldater og civilister under golfkrigen i 1991 ([1] Highway of Death)."

Da kilden ikke nævner at "(...)man først påstod var dræbte regimemodstandere, men som senere viste sig, var i hast begravede lig fra USAs massakre(...)" og denne information kan ligeså godt være rigtig som forkert. Uanset hvad er det malplaceret, da afsnittet handler om forbrydelser mod menneskeheden begået af Saddams regime. Desuden er dette det eneste der nævnes omkring massegrave i Irak, mens der intet bliver sagt om de andre fundene massegrave med tudsindevis af mennesker [2]! Alt i alt virker det hele en smule manipulerende!

Jeg har også fjernet sætningen

"Under Husseins tid ved magten var han bl.a. forhadt af yderliggående islamister, fordi det socialistiske og sekulære Ba'ath-styre forbød mange traditionelle muslimske praksisser og gav kvinder lige ret til uddannelse."

da hvem der hadede Saddam Hussein er irrelevant under denne sektion. Desuden er der ingen kildehenvisning og hvis man endelig skulle nævne hvem der hadede Hussein, er der andre meget meget vigtigere grupperinger man hellere bør nævne som f.eks. Kurderne og Shia-muslimerne.

For mig virker hele Saddam Hussein artiklen en smule manipulerende, som om nogen prøver at sætte Saddam i bedre lys ved kun at nævne små "gode" ting om ham og udelade de meget kendte, brutale ting (under hans vej til magten, under hans styre osv.). Som f.eks. hvis man under Hitlers artikel fokuserede kun på de få ting han uden grund er blevet beskyldt for og kun overfladisk nævne f.eks. jødeudryddelsen og Koncentrationslejrene.

Ikke at jeg bevidst prøver at gøre Saddam "ondere", men synes ikke at artiklen er neutral, selvom sprogbruget forsøger at være det, og dette kan virke meget manipulerende.

Til sidst har jeg også indsat en smule information taget fra engelske wiki-artikler. --82.211.201.72 27. jul 2008, 16:35 (CEST)