Diskussion:Salzburg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Verdensarv Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Verdensarv, et forsøg på at koordinere oprettelsen af verdensarvsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Østrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Østrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Østrigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Indtil 1803 var Salzburgs ærkebiskop hersker over byen og det omkringliggende område, der var et suverænt land i det Tysk-Romerske Rige. I 1803 blev det nuværende forbundsland Salzburg indlemmet i Østrig.

En anonym bruger tilføjde ovenstående (eller rettere: fra det første komma og frem). Jf. Diskussion:Tysk-romerske rige vil jeg stille mig tvivlende over for, at der skulle være tale om et land. Hvad vi så skal kalde det, vil jeg ikke gøre mig klog på. --Heelgrasper 9. dec 2005 kl. 15:34 (CET)

Fra den Westfalske fred i 1648 og frem til det tysk-preussiske kejserriges oprettelse i 1871, var områder, der svarer til nutidens tyske (og østrigske) delstater suveræne stater. Delstat (eller forbundsland) hedder land på tysk (og på "øtrigsk") (flertal: länder). Det passer altså med tysk (og østrigsk) sprogbrug at kalde det nuværende forbundsland Salzburg for et suverænt land før 1803. På dansk burde vi måske kalde det for en suveræn stat. Sallingboen 3. nov 2006 kl. 23:23 (CET)