Diskussion:Sequoyah

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er det ham, der har lagt navn til træet Sequoia?

Ole

ja

Peter

Udryddelsen af cherokee stammen[rediger kildetekst]

for ved at blive de hvides ligemænd, uden de hvides fatigdom og egosisme, ved at skabe et virkeligt økonomisk alternativt samfund, blev de opfattet som en trussel imod de 'rige' hvides rigdom. Så derfor blev stammen forsøgt udslettet. er nok en noget forenklet opfattelse af årsgen til at de hvide i USA prøvede at udrydde, ikke bare cherokeserne, men også mange andre stammer. Begyndelsen af denne udryddelse startede længe før Sequoyah opfandt sit alfabet. JKrons 29. dec 2005 kl. 14:40 (CET)

Det er vist en rest af den oprindelige artikel som har fået lov at blive stående (for længe), skriv endelig en alternativ tekst istedet! Mvh Malene Thyssen 29. dec 2005 kl. 14:57 (CET)
Jeg er i gang med en artikel om cherokserstammen som sådan, men lige nu er den ved at vokse til voldsomme dimensioner, så jeg prøver at opdele den i flere kortere artikler. --JKrons 29. dec 2005 kl. 23:58 (CET)

Billedproblem[rediger kildetekst]

Der er problemer med ophavsretten til det billede, som vises af Sequoyah. Flere af sprogene henviser gensidigt til hinanden som kilder (eks.: sv: henviser til en:, som henviser til da: (sic!)) --Sten Porse 29. dec 2005 kl. 16:33 (CET)

Kunstneren må være død for længe siden.Haabet 29. dec 2005 kl. 20:04 (CET)

Som du er blevet opfordret til så mange gange før, i andre sammenhænge, må du også her finde og oplyse den konkrete kilde. -- Nico 29. dec 2005 kl. 20:23 (CET)
Mærkværdigt nok angives en:Image:Sequoyah.jpg til at stamme fra den danske Wikipedia, men det er ikke magen til det billede fra Commons, vi bruger (omend forlægget vist er det samme). Til gengæld rummer den engelske artikel en del oplysninger om, hvor billedet stammer fra.--Heelgrasper 30. dec 2005 kl. 00:40 (CET)
Det oprindelige foto på den engelske side er det samme, men det er tilsyneladende blrvet blevet redigeret og forbedret et par gange.
Og det var så ikke helt rigtigt. Det er glevet erstattet med en version fra Library of Congress. --JKrons 30. dec 2005 kl. 00:56 (CET)