Diskussion:Shahadah

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hej, jeg finder, at oversættelsen er lidt "ortodox" islamisk og forvirrende. Jeg vil hellere sige det sådan: Jeg bevidner, at der er ingen guddom uden Gud, og jeg bevidner, Muhammad er Guds sendebud. Sådan opfatter man det egentlig som muslim, når man vil forklare det i et andet sprog end arabisk. -- Arne List 30. apr 2006 kl. 16:05 (CEST)

Jeg forsøgte at oversætte så tekstnært som muligt, men den oversættelse, du foreslår er også god. Den har jeg ingen indvendinger imod (måske ville jeg dog foretrække "foruden" i stedet for "uden" og et "at" før Muhammed), så sæt den bare ind i artiklen, hvis du synes. --Pinnerup 1. maj 2006 kl. 01:18 (CEST)

Udklip fra anden artikel[redigér wikikode]

Følgende er et udklip fra islam der muligvis kan anvendes i følgende artikel:

  • Islam praktiserer ikke dåb som kristendommen, for islam anser alle mennesker som fødte muslimer. Ikke-troende, som bliver muslimer, konverterer ikke, men de "reverterer" til den islam, som de blev født i. Underkastelsen/"reverteringen" er videre et afgørende centralt element i forhold til ikke-troendes stilling i samfundet efter Koranen.
  • Underkastelse/"Revertering" til Islam for en ikke-troende sker ved at fremsige trosbekendelse (shahada) på arabisk. REF-BEGIN:Visse skoleretninger tillader at fremsige trosbekendelsen på ens modersprog – så længe ens hensigt er ren. REF-END
  • Trosbekendelsen falder i to led og lyder:
    • "Jeg bevidner, at der ingen gud er foruden Allah" (ašhadu 'an lā 'ilāha 'illā llāhu [أشهد أن لا إله إلا الله]) og
    • "Og jeg bekender, at Muhammed er Allahs sendebud" (wa 'ašhadu 'anna Muhammadan rasūlu llāhi [وأشهد أنّ محمّد رسول الله]).
  • Undertiden udelades indledelsesleddene:
    • "der er ingen Gud foruden Allah, og Muhammed er Allahs sendebud" (lā 'ilāha 'illā llāhu wa muhammadun rasūlu llāhi [لا إله إلا الله ومحمّد رسول الله]).

--Xhmee 2. okt 2013, 00:10 (CEST)