Diskussion:Shaker-sekten

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Peter Hansen skrev: "religiøs samfund i stedet for sekt, kvækerne er i hvert fald ingen sekt" -- og de færreste kan nok følge med i, hvad forskellen skulle være!

Ordet "sekt" kommer af latin "secare" = at skære. En sekt er en trosretning, der er udskilt fra en anden, og shakerne er således en sekt, idet de er udskilt fra kvækerne, idet de første shakere havde været kvækere først.

Men er kvækerne ikke udskilt, secti, fra de kristne? Er der teologiske definitioner, der er mere dybsindige end fremmedordbogens? --Hans Christophersen 24. okt 2009, 06:44 (CEST)

Hej Hans Christophersen, det kan godt være, at begrebet sekt oprindelig havde en neutral betydning, men har ordet senere ikke fået et tydelig negativ konnotation eller undertone? Mit anliggende var derfor, at vælge et mere neutralt beskrivende udtryk som "religiøs samfund".
Også Den Store Danske taler om "negativ bibetydning" og ifølge leksikonet på religion.dk har en sekt "et overvejende negativt forhold til det omgivende samfund". Kvækerne ville jeg for eksempel ikke kalde for en sekt. vh, --Peterhansen 26. okt 2009, 09:18 (CET)