Diskussion:Shotokai

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Eksterne henvisninger[rediger kildetekst]

Afsnittet "eksterne henvisninger" skal ikke opfattes som en reklamesøjle. Jeg har derfor slettet Nihon Karate-do Shotokai, fordi der er åbenbart er tale om den største karateklub i Japan inden for Shotokai. Der er med andre ord ikke tale om en overordnet organisation, men "blot" en klub, der er medlem af orgaisationen organisationen Shotokai. --Kontoreg 5. apr 2013, 12:35 (CEST)

Begrebsafklaring[rediger kildetekst]

I skrivende stund er der skrevet følgende, citat:

"Shotokai er en kampkunst, hvilket vil sige, at der som udgangspunkt ikke deltages i sportsstævner (konkurrencer)."

Til denne formulering er "kampkunst" og "konkurrencer" modstridende størrelser. Enten hviler Shotokai på kampkunst eller kampsport, det kan ikke lade sig gøre, at praktisere begge dele under samme parole. Derfor er det misvisende eller meningsforstyrrende at skrive, at der som udgangspunkt ikke deltages i konkurrencer. --Kontoreg(Henvendelse) 11. okt 2018, 22:49 (CEST)

Ovenstående er hermed løst med ny formulering. --Kontoreg(Henvendelse) 10. feb 2019, 13:55 (CET)

Kilder og POV[rediger kildetekst]

I skrivende stund kniber det med kildeangivelser på centrale steder.

Desuden er artiklen formuleret i en tone, der er anklagende overfor øvrige karatestilarter, fx følgende sætning:

"Både navnet Shotokan og Shotokai tilhører Gichin Funakoshis oprindelige organisation "Dai-Nippon Karate-do Shoto-kai". At kalde Nakayamas karate, samt udløber herfra for Shotokan, er derfor misvisende. Ikke desto mindre kaldes JKA’s version af karate for Shotokan den dag i dag, og Funakoshis, samt Shigeru Egamis karate for Shotokai."

Dette bør derfor omformuleres samt støttes med kilder. Alternativet er sletning fra konteksten. --Kontoreg(Henvendelse) 11. okt 2018, 23:07 (CEST)

Ovenstående er hermed ændret med reviderede tekst. --Kontoreg(Henvendelse) 10. feb 2019, 13:22 (CET)