Diskussion:Siliciumkarbid

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forespørgsel om tilladelse til anvendelse er sendt[rediger kildetekst]

Artiklen er kopieret fra www.luftforurening.dk, som ser ud til at være artikleopretters side og dermed hans materiale. Jeg har bedt om at der sendes til tilladelse til OTRS Knud Winckelmann 14. feb 2010, 23:32 (CET)

Hvorfor anmode om tilladelse ? Menes der at det er hensigtsmæssig at bringe artiklen i sin fulde form, naturligvis efter wikificering ? Kan artiklen ikke omskrives, som vi ofte gør, med en ekstern henvisning ? Som forbillede vil den engelske artikel være at foretrække? --Ultraman 15. feb 2010, 11:13 (CET)

Siliciumcarbid er en kemisk forbindelse og skrives på dansk i et ord (men på engelsk i to ord), og vi skriver heller ikke navne i overskrifter med stort (som man gør på engelsk), så Silicium Carbid er forkert. Jeg venter med at rette noget til copyright er faldet på plads. Christian75 15. feb 2010, 01:14 (CET)

Det ser ikke ud til at Retskrivningsordbogen, har nogen skrivemåde for navnet. Derfor må det formodes at begge navne, Silicium Carbid og Siliciumcarbid, kan anvendes. Akronymet på produktet er SiC, hvorfor Silicium Carbid må være det mest hensigtsmæssige udtryk at anvende. --Ultraman 15. feb 2010, 10:59 (CET)
Korrekt navn: Efter telcom med Dansk Sprognævn, angiver de at den officielle stavemåde er siliciumkarbid, sammensat af orbogens or silicium og karbid. Uofficiel stavemåde, almindelig blandt kemikere er siliciumcarbid i henhold til sproget.dk--Ultraman 15. feb 2010, 11:32 (CET)