Diskussion:Sinding (slægter)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hei fra Norge!

"Sinding"-familien har gjort seg bemerket i Norge ved flere kunstnere. Den stammer opprinnelig fra Danmark slik artikkelen viser. Antakelig har slekten en viss betydning i Danmark også.

Jeg er takknemlig for hjelp til å få den på ordentlig plass i wp:da. Dere kan evt kontakte meg på wp:no Bruker:Tor Stein. --62.16.181.195 24. jan 2006 kl. 15:36 (CET)

Det kunne nok være en fordel at få nævnt de norske kunstnere fra slægten. Umiddelbart må Christian Sinding vel høre til den. Jeg kan ikke umiddelbart se, at slægten skulle have haft nogen betydning i Danmark, men det kan skyldes min kulturelle uvidenhed (der kunne også tænkes at være flere Sinding-slægter i Danmark). I øvrigt bør artiklen nok flyttes til Sinding-slægten, da der er mindst to bebyggelser i Danmark, der hedder Sinding og har lagt navn til to sogne, jf. Sinding Sogn. Derfor må det være bedre med en flertydig artikel, der henviser til de to bebyggelser og slægten. --Heelgrasper 24. jan 2006 kl. 22:00 (CET)
Takk for svar! Bekrefter Christian Sinding. Jeg skal få utarbeidet resterende artikler om vesentlige personer i Sinding-slekten (ca 5 stk) og gjøre dem tilgjengenlig på wp:da. Jeg har ingen innvending mot en eventuell flytting (men håper den isåfall kan kombineres med REDIRECT) eller flertydig artikkel. Det jeg vet om slekten fra dansk side er at det også der skal ha vært en apotekerslekt. Etter hva jeg vet tilhørte apoterne tidens "makt-elite" i likhet med presten og doktoren. Samme familie drev apotek i Fredrikstad i over hundre år. Vennlig hilsen Tor Stein/--153.110.6.241 25. jan 2006 kl. 09:58 (CET)