Diskussion:Skalar (matematik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Så vidt jeg har forstået det, er en skalar en nulvektor. Det virker forkert at omtale det som en modsætning til en vektor. Eksempelt med fart virker også uheldig, jeg kan ikke forestille mig "fart" uden en retning. Hvis det har en retning, er det en vektor og ikke en skalar. Mit matematik er desværre ikke god nok til at jeg kan formulere det bedre. --Leo Laursen 2. aug 2006 kl. 20:35 (CEST)

Artiklen har så vidt jeg kan vurdere stort set ret i de punkter du nævner, Leo: En skalar er et basalt "tal"/en "størrelse" og det er begrebsmæssigt noget andet end en vektor; og eksemplet med fart/hastighed er også korrekt: En bil som kører rundt i ring kan fysisk set godt have konstant fart men ikke konstant hastighed (da retningen vil ændre sig hele tiden).
Til gengæld er artiklen unøjagtig på andre punkter: En vektor kan have vilkårligt mange dimensioner (ikke bare to eller tre) og en skalar er ikke bare i "modsætning" til en vektor - den er noget andet (på samme måde som en hund ikke er modsætningen til en hest). Heje 2. aug 2006 kl. 20:56 (CEST)
OK, jeg havde kun min forståelse (nulvektoren) fra en enkelt side jeg var inde på. Ellers kender jeg kun skalar fra programmering. --Leo Laursen 2. aug 2006 kl. 21:17 (CEST)