Diskussion:Skjern Å

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

På siden vedrørende Skjern Å står der i foromtalen: [ Skjern Å blev rettet ud i 1960'erne, hvilket var en katastrofe for naturen og miljøet, hvorfor den i 1990'erne fik sit naturlige forløb tilbage. ]

Det er ukorrekt. Udretningen var ikke en katastrofe for natur og miljø, i stedet blev sump omdannet til frugtbart agerjord i en tid, hvor der var global mangel på fødevarer. I engene før reguleringen var jorden oversvømmet i op til 9 måneder af året - af vand fra store dele af Midtjylland. Digerne blev bygget for at danne værn for dette vand. Efter reguleringen opstod der mulighed for, at mange mennekser kunne færdes i området, hvilket ikke var tilfældet før reguleringen.

I 90-erne fik Skjern Å ikke sit naturlige forløb igen - i stedet fik den mange nye slyngninger fordi man ville etablere den "selvrensende effekt" igen - et begreb ingen har kunnet forklare! I de nyetablerede lavvandede områder er der gode muligheder for Skarven at hente sin livret - laksesmolten. Der er fare for, at laksesmolten ikke vil søge ud i fjorden, hvis strømningshastigheden er for lille.

Med venlig hilsen. Per A. Hansen

Kunne du ikke ændre indholdet, så den ikke er så entydig, men også indeholder det du skriver.
Claus Sørensen 25. feb 2004 kl. 16:12 (CET)