Diskussion:Slaget ved Gadebusch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Polens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Polen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Polen-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fejl ![redigér wikikode]

Jeg synes kilderne fra 1845 er mindre pålitlige. Det her synes mig være en svensker som har skrivet. (Selv er jeg Skåning, og det er ikke detsamme som "svenk"). Men hvis Sverige hade tabt alle besiddninger syd fra Østersøen alrede i 1712, hvordan kan då Rügen nog Stralsund stadig være svenske. DR2 sende i foråret 2012 en TYSK dokumentar om søslaget ved Rügen 1712. Tyske frømænd hade sydvest om Kap Arkona fundit langt fler sunkne skib end vad som tideligere var kendt. Og alle visedesig være byggede af kun eg, vilket stærkt indikerer at skibberne var svenske. (Bøgskov vækser ikke ved Mälaren) Og arkivforskere fnd på det svenske rigsarkiv oppe i Stockholm ud at antallet poskskib var 3-4 gange så mange plus at Danmarks flåde hade sunket et krigsskib. I hvert fald blev den svenske hær tvungen at brydesig ud fra Stralsund (samtidelig som en del af hæren stadig skulle holde byen). Men efter Gadebussch , som ikke var af strategisk betydning, så blev den del af den svenske hær som forladte Strahlsund fuldstendigt besegred lidt syd om dagens dansk-tyske grænse kun uger efteråd. Stralsund og en mindre del af det nordlige Vorpommern blev dog i svenske klør til efter Napoleonkrigen og Wienkongressen 1814 og 1815. Ifølge den tyske dokumentar på DR2. Danmark fik desværre ikke Skåne tilbage permanent. (Det er stadig ikke forsent... hvis nogen hade sagt "DDR og Sovjetunionen kommer ikke eksistere om ti år i fx 1985 hade personen måske kommit på mental-hospital...) Men jeg synes i hvert fald denne artikel er "opblæsed". Undskuld min dårlige danskstavning /Pontus 83.249.42.164 21. aug 2012, 04:29 (CEST)