Diskussion:Snaphane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Snaphane er en betegnelse for en bestemt "hurtig" type af flintlås på de bøsser, som de danske frihedskæmpere benyttede i deres partisankrig. Når man gør en bøsse klar til at fyre, så spænder man

"hanen". Mon ikke det er forklaringen på begrebet? Det er i mine øjne en "forsvensket" version af forklaringen, der ligger her på wikipedia. Snaphanerne var ikke først og fremmest "røvere" - men derimod frihedskæmpere mod en besættelsesmagt. [1] (skrev Gunnar Langemark (diskussion • bidrag) 22. mar, 09:21. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg er tilbøjelig til at være enig med dig - Svenskere og danskere ser med forskellige øjne på den svenske undertrykkelse af Skåne mv. og modstanden mod denne. Du har ret i at artiklen ligner en - gammel - svensk synsvinkel. Imidlertid synes jeg at de kilder jeg umiddelbart erindrer ofte har flere forklaringer på begrebet snaphane, og sjældent lægger sig entydigt fast på en forkalring. Det ser ud til at artiklen er blevet rettet af anonymt (IP 213.101.68.64) i januar 2004. Har du mod på at rette artiklen så den afspejler flere synsvinkler? --John 22. mar 2008, 09:36 (CET)
Jeg vil gøre et forsøg. Skal lige sætte mig lidt ind i konventionerne. --Gunnar Langemark 22. mar 2008, 10:24 (CET)

Ikke nedlåtende ?[redigér wikikode]

Jeg vil erindre mig have læst, at (svensk plural) "Snapphanar" var en svensk nedlåtende ord for friskydter. Er dette fejl ? Boeing720 (diskussion) 14. feb 2019, 19:41 (CET)