Diskussion:Snellen-tavle

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

En google-søgning kunne tyde på, at den hedder Snellens tavle, men der er ret få hits, så det er svært at danne sig en sikker mening. --Heelgrasper 29. jan 2006 kl. 01:22 (CET) videnscenter for synshandicap bruger snellen-tavle i deres beskrivelse af en synshandicappet dreng.

Ja, men til gengæld bruger fx Fysiologisk Institut ved Aarhus Universitet betegnelsen Snellens tavle og det samme gør netdoktor.dk og firmaet N.C. Nielsen Hospitalsudstyr A/S, der sælger tavlerne. --Heelgrasper 29. jan 2006 kl. 01:35 (CET)

snellens.. snellen[rediger kildetekst]

ja det ser det ud til.På en tysk side om herman Snellen kalder de den for snellen`s chart.

Nofforpokker - der var en diskussion om navnet. Heldigvis er det navn, jeg valgte (Snellen-tavle) også nævnt. --Palnatoke 29. jan 2006 kl. 01:46 (CET)
Må jeg fremsætte den formodning, at man på dansk oprindelig talte om Snellens Tavle, og at formen Snellen-tavle er vidnesbyrd om at betegnelsens oprindelse er gået i glemme. Sml. turing-test, som efter sigende af nogle forstås som en sammensætning med et verbum(!) turing. -- Sebastjan 29. jan. 2006 kl. 10:05 (CET)