Diskussion:Sods

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Et og samme band med to forskellige navne bør nok sammenskrives. --Villy Fink Isaksen 14. dec 2010, 17:36 (CET)

Hej Villy. En separat artikel om Sods er interessant rent punkhistorisk. Historien om den danske punk er en særegen og unik del af den danske musikhistorie, som indenfor de sidste år er blevet beskrevet både i tema-udsendelser på landsdækkende TV (DR) og i bogform på store forlag som bl.a. Gyldendal. Sods var det første danske punkband og har dermed en speciel status og fokus i denne sammenhæng. Historien om Sods og hvordan dette band indgår med andre bands, koncerter, festivaler etc. i punkperioden, er en vital del af denne fortælling.
Sods var en del af et specifikt, særegent og unikt miljø i den danske musikhistorie. Da dette miljø ebbede ud, og Sods i 1983 skiftede navn til Sort Sol blev de langsomt en del af mainstreamen og populærkulturen, som godt nok er fanbaseret, men ikke er et decideret miljø, der har en interessant eller speciel historie. Fansne er spredt over folk med mange forskelligartede interesser og dynamikker, uden den samme form for trofasthed som skabte historien om punken.
Artiklen om Sods linker til en lang række andre artikler om den danske punk på Wikipedia. Og det gør den fordi Sods var dem, der definerede scenen i starten og deltog i mange musikalske sammenhænge i dette miljø. Det meste af miljøet og hvordan Sods interagerer med det, er beskrevet herinde (se evt. de mange punkrelaterede artikler, der henviser til Sods-artiklen i "Hvad henviser hertil").
Hvis Sods-artiklen blev sammenlagt med Sort Sol, ville den detaljerede information om Sods være for stor en mundfuld for den gennemsntlige Sort Sol lyttende forbipasserende på Wikipedia. Og det vil ligeledes være forvirrende for den, der interesserer sig for den danske punk, at skulle tæske igennem en masse Sort Sol information.
Separate artikler om hhv. Sods og Sort Sol er fornuftigt, fordi Sort Sol fans hurtigt kan læse om deres favoritband i Sort Sol artiklen, og hvis de ønsker at gå i detaljer med bandets punk-fortid kan de klikke sig ind på Sods artiklen, og få en grundig og detaljeret indsigt i det miljø bandet udsprang fra. --Filipfischer 14. apr 2011, 22:21 (CEST)