Diskussion:Sommerfuglebusk (Buddleja davidii)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Til Haabet (og eventuelt andre interesserede):

Det er meget uheldigt for mig, at du har ændret kategorien fra [[:Kategori:Plantebeskrivelser]] til [[:Kategori:Buske]].

Jeg har lavet arbejdet med at lægge plantebeskrivelserne ind her, fordi det kunne gøre mine tekster offentligt tilgængelige samtidigt med, at jeg kan stille relevant og nutidigt materiale til rådighed for mine elever. Af sidstnævnte grund har jeg lavet kategorien [[:Kategori:Plantebeskrivelser]] og omdirigeringen [[Plantebeskrivelser]], sådan at de kan finde frem til teksterne på en overskuelig måde.

Det er i øvrigt en god idé at splitte beskrivelserne op, som du gør det ved at skille kategorien buske ud, men kan det mon ikke gøres ved, at man tilføjer denne nye kategori i stedet for at udskifte den oprindelige?

Jeg vil være dig meget taknemmelig, hvis du kan acceptere den løsning (som vel ikke er mere besværlig end at udskifte kategorierne?).

Mvh.

--Sten Porse 29. aug 2004 kl. 20:13 (CEST)


Hej Sten

Jeg forstår ikke problemet. Der er mange plantebeskrivelser - hvilket er dejligt, men også gør det naturligt at underinddele dem i mere præcise kategorier. Det kan for eksempel være i urter, buske og træer som Haabet vist er begyndt på. Og det kan være efter andre kriterier, for eksempel farve, habitat eller systematik - og gerne flere af dem på en gang. Men under alle omstændigheder er det normalt at placere en artikel i den eller de mest præcist beskrivende kategorier, og derfor normalt ikke samtidig i en kategori og dennes direkte underkategori.

Men der er et andet problem: Kategori:Plantebeskrivelser og Kategori:Planter er overlappende. Jeg ville finde det naturligst at flytte samtlige medlemmer af "Plantebeskrivelser" til "Planter" - eller rettere underkategorier til sidstnævnte - som allerede er placereret i Wikipedias kategorisystem under botanik og i øvrigt har det bedste (=kortest mulige dækkende) navn.

For mig at se ville det kun være til fordel for dine elever og alle øvrige brugere af Wikipedia. Hvorfor vil gerne du holde alle plantebeskrivelserne samlet i den samme kategori?

Byrial 29. aug 2004 kl. 21:07 (CEST)


Hej Byrial

Havde jeg forudset, at det kom til at volde problemer, ville jeg ikke have brugt wikipedia som medie for mine beskrivelser. Lad det være slået fast, at jeg bestemt ikke er ude på at lave ravage i dette gode og nødvendige projekt. Jeg indser nu, at kategorien "Plantebeskrivelser" er en gøgeunge i forhold til kategorisystematikken. Det rigtige er selvfølgelig at gøre, som du skriver...

Men: det ødelægger ( i hvert fald foreløbig) min mulighed for at bruge wikipedia som en nem og enkel databank for eleverne. Det er nemlig ikke rimeligt at kræve af dem, at de skal lede efter beskrivelserne, og i hvert fald var det min tanke, at der skulle være ét sted, hvor de relevante planter kunne findes i ét opslag.

Men kunne det mon ikke være en løsning at indbygge de relevante henvisninger i en artikel under navnet "haveplanter"? Så kunne vi anlægsgartnere finde de nødvendige beskrivelser samlet ét sted, og kategorisystemet kunne rubricere dem alle mulige og tænkelige andre steder.

Jeg håber at høre fra dig og andre interesserede meget snart, for vi bruger faktisk allerede wikipedia i den daglige undervisning.

Mvh.

--Sten Porse 29. aug 2004 kl. 21:30 (CEST)


Hej Sten

Hvad med at lave Kategori:Haveplanter og placere den dels under "Planter" og dels under "Havebrug" (eller lignende). Vi kan så flytte alle "dine" haveplanter dertil, hvor de vil passe fint ind i de øvrige system - og alle vil (forhåbentlig) være glade. Hvis du synes om ideen, vil jeg gerne lave flyttearbjedet.

Byrial 29. aug 2004 kl. 21:42 (CEST)


Hej Byrial

Det er en rigtigt god løsning, - og et rigtigt godt tilbud. Begge dele tager jeg naturligvis imod med glæde. Den netop dannede artikel [[Haveplanter]] kan så måske være en slags huskeliste under konverteringsarbejdet (eller kan det gøres i ét hug, dvs. automatisk?).

Mange tak for din imødekommende måde at håndtere dette på.

Mvh.

--Sten Porse 29. aug 2004 kl. 21:58 (CEST)