Diskussion:Spændingsdeler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Vi har tidligere (jeg husker ikke i hvilken artikel) været inde på at måleenheder ikke hører hjemme i formler: således ikke i en brøks tæller eller nævner.

Endvidere er enheden for elektrisk modstand ohm (ikke: Ohm).

Sebastjan 20 apr. 2005 kl. 08:30 (CEST)

Hej Sebastjan

Jeg vil meget gerne høre argumenterne for, hvorfor der ikke skal være enheder i formlerne.

Det er naturligt i fysik at skrive enhederne i formlerne - er det ikke?

mvh --Glenn 21. apr 2005 kl. 19:33 (CEST)


Jeg er tilbøjelig til at give jer begge to ret - på hver sin måde :-)
Hvis man skriver en af fysikkens formler generelt, f.eks. Ohms lov: , så skal der ikke enheder på. Men i artiklen her har Glenn for eksemplets skyld sat tal på, og når man regner på nogle bestemte tal, skal der skam enheder på.
Dog vil jeg mene at regneeksempler af denne art mere hører hjemme i en elektronik-lærebog (f.eks. på Wikibooks) end i en encyklopædisk artikel som her. Måske skulle vi grundlægge sådan en lærebog på Wikibooks, og så have henvisninger til dens eksempler fra de forskellige elektronik-formel-relaterede artikler her i Wikipedia? — Peo

Jeg er enig med peo. Formlerne i artikler er skrevet rigtigt bortset fra at ohm er stavet forkert. Byrial 3. maj 2005 kl. 14:56 (CEST)
Når nu debatten er i gang. :)
Enheder skrives ikke med kursiv, og der skal mellemrum mellem tallet og enheden.(skrev 212.242.255.178 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
00:12 d. 29/10 2007 Lasse Espeholt:
I selve formelerne bør der ikke være enheder som tidligere beskrevet. Men der bør være eksempler med brug af formelerne hvor der selvfølgelig er enheder med tallene.(skrev 80.198.110.182 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)