Diskussion:Spanske inkvisition

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg er ikke sikker på at det er korrekt at henregne jøder til kættere. -- Sebastjan 2. aug. 2005 kl. 12:15 (CEST)

Jøder og muslimer regnes vel snarere til vantro. Artiklen har i øvrigt en række mærkværdigheder i tegnsætning og ordvalg. --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 12:30 (CEST)

Fransk revolution og dødsstraf[redigér wikikode]

Jeg har fjernet sætningen: "Den Franske Revolution, der medførte at dødsstraffen blev afskaffet i Frankrig 1789, menes at være en af de afgørende faktorer, når man skal finde årsagen til afskaffelsen af inkvisitionen."

Hvem mener det og med hvilken begrundelse? Hvis dødsstraffen blev ophævet i 1789, kan det kun have været ganske kortvarigt - jf. massehenrettelserne under rædselsregimerne. Hvis dét skulle have sammenhæng med den spanske inkvisitions ophør efter 1826, må denne sammenhæng yddybes, begrundes og forsynes med kildehenvisning(er).--Ylle 15. jan 2008, 23:12 (CET)