Diskussion:Spejderbevægelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Spejder)
Jump to navigation Jump to search
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Spejderbevægelsen er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Spejderbevægelsen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 3, 2011.
Stock post message.svg Huskeliste for Spejderbevægelsen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg er uforstående overfor at denne artikel er blevet kategoriseret under sport. Jeg finder ingen omtale af noget som har noget med sport at gøre i artiklen. Jeg vil i stedet oprette en spejderkategori og placere den under ungdomsorganisationer. Byrial 12. jun 2005 kl. 22:30 (CEST)

Spejderfarver[redigér wikikode]

Spejdere (og FDF'ere) kan kendes på deres uniformsfarver, men hvilke farver er de?

  • DDS: Mørkeblå
  • FDF: Mellemblå
  • Baptisterne: Mellemblå (samme?)
  • De Gule Spejdere: Khaki
  • KFUM og De Grønne Pigespejdere: Grøn

.. og hvad mere? --Palnatoke 23. apr 2006 kl. 21:17 (CEST)

Adventistspejderne: Mørkegrøn (tidl. olivengrøn) --Andreas Müller 19. maj 2006 kl. 17:25:43 (CEST)
  • Dansk spejderkorps Sydslesvig: Mørkeblå med grønne skulderstropper

Grundlæggelsen af spejderbevægelsen[redigér wikikode]

I den engelske wikipedia.org kan man læse, at BP grundlagde spejderbevægelen i 1908:

  1. January 24 - Robert Baden-Powell begins the Boy Scout movement

Jeg ved ikke, hvem der tager fejl; men et af stederne skal året rettes. --Asathoor 11. maj 2006 kl. 19:33 (CEST)

Begge har ret - bare i forskellig betydning. B-P havde i '98 skrevet om spejderideen og lejren i '07 var 'proof of concept' - i '08 blev foreningen stiftet. --Palnatoke 11. maj 2006 kl. 21:49 (CEST)

Translation[redigér wikikode]

List of notable Scouts[redigér wikikode]

Could someone help me to translate this article? Also are there any other famous Scouts?

--Evrik 31. maj 2006 kl. 23:21 (CEST)

Apart from the Baden-Powells, I don't think there are any *really* notable scouts in a Danish perspective - very few people are known for being scouts. People may of course be known for something else, but that should not be enough to include them, I think. --Palnatoke 1. jul 2006 kl. 00:01 (CEST)
I agree - the only danish guy I can think of as a notable scout is Green Bar Bill - William Hillcourt - but he is far more known in USA. --Jørgen 1. jul 2006 kl. 08:43 (CEST)
  • Thanks!

--Evrik 13. jul 2006 kl. 23:04 (CEST)

Museums and Memorials[redigér wikikode]

Hello Again –

There are two more articles on the English language version if anyone wants to contribute content or translate to their own language.

Yours in Scouting,

evrik 13. jul 2006 kl. 23:04 (CEST)

Flytteforslag[redigér wikikode]

Jeg mener at artiklen bør flyttes til Spejderbevægelsen, da det er selve bevægelsen der er omdrejningspunktet for artiklen - ikke blot en definition på spejder. -- JGC 24. sep 2007, 10:24 (CEST)

Artiklen mangler i stort mål internationalt perspektiv, så den (eller den DK-specifikke del af den) bør nok snarere flyttes til Spejderbevægelsen i Danmark. --Palnatoke 3. jan 2008, 13:19 (CET)
Jeg synes også umiddelbart den skulle flyttes, men ikke til Spejderbevægelsen i Danmark, da der alligevel er en smule internationalt. Noget af indholdet kunne dog nok godt flyttes --Anigif 5. maj 2008, 12:57 (CEST)
Hvis artiklen kun har "en smule" internationalt, vil det oplagte være at flytte den til en DK-specifik titel og trække det internationale ud til en global artikel. --Palnatoke 5. maj 2008, 13:01 (CEST)
Jeg vil gerne kigge på det på et tidspunkt, hvis andre ikke er før mig. Jeg er dog i tvivl om hvor meget der skal flyttes, da der jo i de forskellige afsnit (bl.a. skoler, forkyndelse og endnu ikke og endnu ikke oprettet: Centre, lejre, løb osv.) indtræder en del danske forhold, selv om der sådan set også er internationale. Ville det ikke blive mange gentagelser og forvirring ved hele tiden at henvise til Spejderbevægelsen i Danmark? --Anigif 5. maj 2008, 13:19 (CEST
Ja, så fik jeg det gjort og på rimelig vis forsøgt at flytte en del af indholdet til den danskprægede spejder-side. Kommentarer modtages gerne. Og så synes jeg stadig godt flytning af denne side kunne være relevant. --Anigif 5. maj 2008, 19:22 (CEST)
Har ingen indevendinger, vil jeg flytte artiklen til Spejderbevægelsen :) --Anigif 10. maj 2008, 00:03 (CEST)

FDF[redigér wikikode]

FDF laver måske noget der ligner spejderi, men er det ikke, hvilket FDF også selv anerkender. FDF bør fjernes eller også bør DUI tilføjes da de har har samme tilknytning til spejderbevægelsen.85.83.81.228 26. apr 2008, 17:38 (CEST)

Værsgod at rette det - når blot dokumentationen er i orden. --Arne (Amjaabc) 26. apr 2008, 22:38 (CEST)